China și Rusia alimentează vânzările VW

Volkswagen pare să lase scandalul emisiilor în urma sa. Cei de la Wolfsburg au raportat în august cifre puternice ale vânzărilor. În special creșterea din America de Nord și Sud câștigă dinamism. Doar piața autohtonă este slăbită.

Concernul Volkswagen a vândut în luna august cu 9,3% mai multe automobile din marca sa de bază decât în luna precedentă, ca urmare a unei cereri puternice din partea Chinei și Rusiei. Din această marcă au fost livrate la clienți un total de 495.200 de automobile peste tot în lume. În luna august se confirmă cererea pozitivă pentru modelele de Volkswagen în toate regiunile comerciale, o tendință care s-a confirmat în al doilea trimestru. În special creșterea din America de Nord și America de Sud și China a crescut în dinamism. Chiar și în Europa Volkswagen crește cu excepția Germaniei, spune Jürgen Stackmann, directorul de vânzări al mărcii.

Pe piața autohtonă din Germania au fost livrate către clienți 37.000 de automobile în luna august, ceea ce înseamnă cu 11,2% mai puține decât în aceeași lună a anului precedent. Schimbarea modelului Polo a avut efect asupra vânzărilor, la fel cum s-a întâmplat pe piața europeană, explică reprezentanții companiei. De asemenea, dezbaterea privind motoarele diesel ce durează de câteva luni, a avut un efect de reținere printre clienții obișnuiți.

În Europa de Vest (cu excepția Germaniei) Volkswagen a trecut de pragul de 48.600 de autoturisme, ceea ce reprezintă un plus de 1,5% față de aceeași lună a anului precedent. Cererea de Tiguan și o cerere care este în general pe creștere a segmentului SUV, au fost descrise de Volkswagen ca și cauză pentru rezultatul pozitiv.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/China-und-Russland-treiben-VW-Absatz-article20027289.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 1