CHINA SI RUSIA CONSTRUIESC CEA MAI MARE CENTRALA ELECTRICA DIN LUME

kohle

Gigantomanie și cărbune
Creșterea economică a Chinei s-a mai redus, dar rămâne, cu toate acestea, enormă. Iar nevoia de materii prime și energie a țării ține aproape. Rusia sare și ea pe aproape. După un contract de gaz de mai multe miliarde de euro, acum s-ar putea ridica cea mai mare centrală electrică din lume pe bază de cărbune.

Compania energetică rusă Inter RAO are în vedere construcția celei mai mari centrale electrice din lume pe bază de cărbune. Scopul este de a oferi Chinei energie electrică, spune președintele companiei, Boris Kovalchuk. Cu toate acestea, mai rămâne să se analizeze costurile și durata proiectului. Complexul cu o capacitate de opt gigawați va arde cărbune din depozitul Erkowezkaja dintr-o regiune ce aparține părții asiatice a Rusiei.

Anunțul este un semn al relațiilor economice strânse între Republica populară și Rusia, ca răspuns la relațiile tot mai tensionate cu Occidentul pe fondul crizei din Ucraina. Cele două puteri cu drept de veto din cadrul ONU au fost de acord săptămâna trecută față de un contract de aprovizionare cu gaz, pe parcursul a trei decenii. Contractul va avea, potrivit experților, un volum de aproximativ 400 de miliarde de dolari. Economia Chinei este de așteptat să crească cu 7,5% în acest an.

În China există nu de puține ori lipsă de energie electrică în special la orele de vârf, deoarece prețurile cărbunelui au crescut, dar și capacitatea liniilor de transport este limitată. Inter Rao speră ca pentru proiectul centralei să poată atrage un împrumut din țara vecină. În cazul în care aprtenerul chinez va da undă verde finanțării proiectului, acest lucru ar face proiectul fezabil din punct de vedere economic, spune. Kovalchuk.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Russland-plant-Riesenkraftwerk-fuer-China-article12906531.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

50 + = 60