China şi Rusia investesc 242 miliarde de dolari într-o cale ferată de mare viteză

china-railway-high-speed

China şi Rusia investesc 242 miliarde de dolari într-o cale ferată de mare viteză

China va construi 7.000 de kilometri de cale ferată de mare viteză care leagă capitala Beijing de Moscova, ceea ce va reduce timpul de călătorie între cele două orașe de la cinci la două zile.

Proiectul în valoare de 242 miliarde de dolari ( 210 miliarde de euro) a fost confirmat într-un post Weibo publicat de guvernul municipal din Beijing. Calea ferată va trece prin Kazahstan și va uşura tronsportul între Asia și Europa, se arată în comunicat.

China și Rusia au semnat un acord în legătură cu proiectul ambițios în octombrie 2014. Construcția proiectului este de așteptat să dureze între opt şi zece ani. Investiția va fi în mare parte realizată de către China, din cauză că economia Rusiei a fost grav afectată de sancţiunile occidentale.

Cu toate acestea, linia feroviară de mare viteză poate oferi multe alte beneficii pe termen lung, care ar putea reduce costul investiției. Noua cale ferată de mare viteză poate fi folosită pentru a crește transferul de resurse energetice și produse alimentare, care sunt rare în China, potrivit blog-ul.

http://www.ibtimes.co.uk/china-build-242bn-high-speed-beijing-moscow-rail-link-1484814

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 10