China și Rusia vor să construiască un avion pentru distanțe lungi

026013ca1c7a85e13d9807bf452042fb

Companiile cu tradiție, Airbus și Boeing, sunt amenințate de concurență pe segmentul aeronavelor pentru distanțe lungi. Chinezii și rușii vor să investească mulți bani în construcția unui nou avion pentru distanțe lungi. Președinții Xi Jinping și Vladimir Putin au ajuns la un acord comun.

China și Rusia au încheiat un acord privind construcția unui avion pentru distanțe lungi și vor ca pentru acest proiect să investească până la 18 miliarde de euro. În acest an va fi constituit un joint-venture între concernul chinez Comac și compania rusă UAC, care va avea sediul la Shanghai. Joint-venture-ul va avea rolul de a dezvolta un avion de pasageri cu 280 de locuri și o autonomie de 12.000 de kilometri, anunță Comac. Un astfel de aparat de zbor ar reprezenta o concurență pentru A350 de la Airbus și 787 de la Boeing.

Joint-venture-ul a fost convenit între președintele chinez Xi Jinping și colegul său rus, Vladimir Putin, în cadrul unei vizite pe care cel din urmă a efectuat-o la Beijing în luna iunie. Fiecare parte ar trebui să aducă jumătate din banii necesari, spune directorul UAC, Yuri Slusar, pentru ziarul chinez Global Times. Comac are deja tehnologie și invenții remarcabile. Compania chineză construiește deja primul său aparat de zbor pentru distanțe medii, modelul C919. Acesta a fost prezentat în anul 2015. Comac a recepționat 570 de comenzi de la 23 de clienți.

Aparatele de zbor pentru distanțe lungi de la Comac sau UAC vor fi mai ieftine cu zece procente decât modelele oferite de concurență, anunță Slusar. În sapte ani primul model își va efectua primul zbor de test. Iar trei ani mai târziu aeronavele vor începe să fie livrate către clienți.

China dorește să își dezvolte industria națională aviatică. Republica Populară este deja pe drumul cel bun spre a deveni cel mai mare cumpărător de aeronave de la nivel mondial. Airbus vorbește despre un necesar de 6000 de aparate de zbor în următorii 20 de ani, iar Boeing despre 6800 de avioane.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/China-und-Russland-planen-Langstreckenjet-article19000221.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

37 − 27 =