China sprijină din nou yuan-ul

d455ac0016b3223168e70143e0ede3caChina se luptă cu turbulențele de pe burse și răcirea conjuncturii. Banca centrală oferă o rezervă minimă de yuan pentru anumite bănci. Vrea astfel să complice pariurile pe devalorizarea yuan-ului.

În lupta cu răcirea de conjunctură și turbulențelor bursiere, China mai face un pas pentru a-și proteja moneda proprie. Pentru unele instituții financiare, care activează în comerțul cu valute străine, vor exista pe viitor un nivel minim al rezervelor în yuan. Astfel, băncile vor fi nevoite să depoziteze volume mai mari de capital. Astfel influențele din tranzacționare asupra yuan-ului vor fi reduse și pariurile pe o devalorizare a cursului de schimb va fi mai dificilă, spun insiderii.

Politica monetară a Chinei a provocat nesiguranță pe piețele financiare internaționale. Acolo devalorizarea yuan-ului a alimentat la începutul anului speculații, iar guvernul de la Beijing vrea să acorde companiilor de stat avantaje anti-concurențiale pentru a sprijini economia.

Pe burse există frica față de o pierdere semnificativă a ritmului pentru cea de-a doua cea mai mare economie a lumii și astfel va încetini conjunctura economică la nivel mondial. Astfel că atenția tuturor este îndreptată către cifrele așteptate marți pentru produsul intern brut al Chinei.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/China-stuetzt-den-Yuan-erneut-article16787551.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 4 =