China trimite doi astronauți în spațiu

84824832

Republica Populară Chineză deține în prezent cel mai ambițios program spațial din lume: din anul 2022 ar trebui să avem o stație spațială chinezească pe orbita terestră. Până acolo însă mai sunt încă multe de făcut.

China a lansat următoarea fază din ambițiosul său program spațial. Nava spațială “Shenzou 11” a pornit luni spre spațiul cosmic împreună cu doi astronauți la bord. Televiziunea de stat CCTV a vorbit despre un debut cu succes și a arătat imagini cu racheta purtătoare de tip “Langer Marsch-2F”, care a decolat de la centrul spațial Jiuquan la marginea deșertului Gobi, în nord-vestul Chinei și apoi s-a desprins de modulul Shenzhou 11. Naveta ar trebui să andocheze în următoarele două zile la noul laborator spațial chinezesc Tiangong 2, care a fost lansat luna trecută pe orbită.

Cei doi membri ai echipajului, Jing Haipeng și Chen Dong, ar trebui să rămână 30 de zile în spațiu și să întreprindă activități de întreținere și experimente științifice. Experimentele și manevrele de andocare din cel de-al șaselea zbor spațial chinez cu echipaj uman sunt premise importante pentru construcția propriei stații spațiale, care ar trebui finalizată în jurul anului 2022.

Dacă Stația Spațială Internațională ISS își va încheia serviciul în anul 2024 după cum este prevăzut, atunci China va deveni singura națiune de pe glob cu un avanpost permanent în spațiu. Dar planurile de zbor spațial ale Chinei merg chiar mai departe, pentru anul 2024 fiind prevăzută o călătorie pe lună.

http://www.n-tv.de/wissen/China-schickt-zwei-Taikonauten-ins-All-article18868061.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 4