China trimite unde de șoc în toată lumea

ChinaCutremurul bursier din China se va extinde în următoarele săptămâni. Cele mai recente date au întărit grijile privind puterea economică a Republicii Populare. Volatilitatea de pe piețe va rămâne ridicată. Acum este rândul Fed.
Prima săptămână de tranzacționare din noul an a fost un duș rece pentru mulți investitori în indicele DAX.

Cutremurul bursier din China a zguduit piețele financiare din întreaga lume. Chiar și indicele principal german a scăzut puternic. Acesta a scăzut luni cu o diferență de peste patru procente și este astfel cel mai prost debut de an din istoria sa. Minusul săptămânal s-a ridicat la 8,3%. Din perspectiva grijilor față de economia chineză investitorii se așteaptă din nou la scăderi de curs, este de părere Jens Klatt de la casa de brokeraj FXCM.

Există și un motiv pentru care evenimentele petrecute în China au replici atât de puternice. După estimările Deutsche Bank cele 30 de concerne membre DAX își înregistrează nouă procente din cifrele lor de afaceri pe piața chineză, piață care este de asemenea responsabilă pentru 15% din profiturile obținute de aceste concerne. Astfel că grijile îndreptate în direcția economiei chineze și a unei prăbușiri bruște a acestei se pare că sunt fondate.

Potrivit analiștilor de la Commerzbank deținătorii de acțiuni au cu toate acestea perspective favorabile datorită creșterii susținute din partea SUA, dar și datorită creșterii moderate din spațiul euro. Decisivă va fi reacția Fed, sunt de părere experții Bernd Weidensteiner și Zhou Hao. Cât timp Banca Centrală Americană nu este cuprinsă de panică, situația din următoarele luni se va stabiliza.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/marktberichte/China-sendet-Schockwellen-um-die-Welt-article16730936.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 9 = 27