China va crea 10 milioane de locuri de muncă în 2015

chinas-premier-li-keqiang

Premierul Li Keqiang: China va crea 10 milioane de locuri de muncă în 2015

Premierul chinez Li Keqiang şi-a luat angajamentul de a crea nu mai puțin de 10 milioane de noi locuri de muncă în 2015, într-un context în care economia a incetinit anul trecut la cel mai scăzut nivel din ultimii 24 de ani.

Citat de publicaţia, China Daily, Li ar fi spus: “. Testele de stres prezintă posibilitatea creşterii şomajului, care ar putea duce la instabilitate socială în cazul în care economia scade prea repede”

Locurile de muncă sunt o condiție importantă pentru stabilitatea socială în a doua cea mai mare economie din lume și cea mai populată naţiune. Orice slăbire accentuată a locurilor de muncă va porni semnale de alarmă la Beijing, care și-a intensificat eforturile de consolidare a creșterii.

Beijingul şi-a exprimat disponibilitatea de a accepta o creștere ușor mai mică, trecerea de la un model bazat pe investiții la unul centrat pe consum. Economia chineză a creat în jur de 13 milioane de noi locuri de muncă în 2014, depășind ținta guvernului, în ciuda creșterii economice mai lente.

http://www.ibtimes.co.uk/chinas-li-keqiang-says-create-10-million-jobs-2015-1485293

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

93 − = 85