China va dezvolta puternic energia nucleară

RTR4S9SY
Energie nucleară ca mijloc de salvare a mediului? China vrea să să își reducă masiv dependența de cărbune și astfel să oprească emisiile de gaze nocive. Țara va investi cel puțin 71 de miliarde de dolari în noi centrale atomice.

China planifică o dezvoltare masivă a arsenalului său de centrale nucleare. Potrivit noului plan cincinal, până în 2030 vor intra în funcțiune fix 110 noi centrale nucleare, raportează China Daily citând informațiile oferite de compania Power Construction Corporation of China. Planul cincinal va fi adoptat de Congresul Popular în luna martie.

Țara are în prezent 30 de reactoare nucleare operaționale și alte 21 în construcție. Potrivit proiectului, este planificată investiția a 500 de miliarde de yuan, aproximativ 71 de miliarde de euro până în anul 2020. Astfel China intenționează să construiască în următorii cinci ani șase până la opt reactoare nucleare pe an. Obiectivul este ca până în anul 2030 să fie obținute zece procente din energia electrică doar pe bază atomică.

În prezent chinezii obțin două treimi din energia lor electrică pe baza cărbunelui brun. Cu privire la pătura groasă de smog de deasupra Beijingului, guvernul chinez a promis ca până în anul 2020 să reducă emisiile centralelor pe bază de cărbune cu 60%. Extinderea energiei atomice este un mijloc important pentru China, pe lângă dezvoltarea surselor alternative de energie, pentru a reduce dependența de cărbunele brun și pentru reducerea emisiilor.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/China-will-Atomenergie-massiv-ausbauen-article16498431.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 1