China va implementa trupe la misiunea ONU din Sudanul de Sud

china-south-sudan

China va implementa trupe la misiunea ONU din Sudanul de Sud, pentru a proteja investițiile petroliere
China a anunțat că va trimite 700 de militari să se alăture misiunii ONU pentru menținerea păcii în Sudanul de Sud sfâșiat de război, pentru a-şi proteja investițiile petroliere. Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez al Apărării, Geng Yansheng a dezvăluit că trupele au oferit sprijinul Organizaţiei Naţiunilor, cu privire la protecția cetățenilor și a lucrătorilor umanitari care sunt prinși într-un prelungit război civil, care a început în națiunea Africii de la sfârșitul anului 2013.

Momentul desfășurării trupelor și locul de stationare al acestora este încă în curs de negociere cu guvernul sudanez de Sud, a confirmat declarația ministerului de externe. Conflictul din Sudanul de Sud s-a aprins atunci când președintele țării, Salva Kiir, a acuzat adjunctul său, Riek Machar, de lansarea unei lovituri de stat. Machar a fost demis din guvern, la scurt timp lansând o revoltă pe termen lung împotriva rivalului său .

Când Sudanul de Sud era producător de petrol la capacitate maximă, aceasta a reprezentat 5% din totalul importurilor de petrol ale Chinei. Firma de stat, China National Petroleum Corporation detine o participatie de 40%, într-o societate ce dezvoltă câmpuri de petrol în cea mai nouă țară a lumii. China are una dintre cele mai mari prezențe de menținere a păcii în Africa, ministerul de externe confirmând existenţa a 1800 de militari staționaţi deja pe continent.
http://www.ibtimes.co.uk/china-deploy-700-troops-south-sudan-un-mission-protect-oil-investments-1467153

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 2 =