China va investi 250 de miliarde de dolari în America Latină

chinese-president-xi-jinping

China va investi 250 de miliarde de dolari în America Latină în următorii zece ani

Președintele chinez Xi Jinping a promis investiţii în valoare de 250 miliarde de dolari în America Latină în următorul deceniu, în încercarea de a impulsiona influența Beijingului într-o regiune îndelung dominată de Statele Unite. Vorbind la ceremonia de deschidere a primei reuniuni ministeriale a Chinei- Comunitatea din America Latină și Statele Caraibe (Celac) Forum, preşedintele a declarat că, totuşi comerțul bilateral dintre China și America Latină a fost estimat sa creasca la 500 miliarde de dolari (422 miliarde de euro) în următorii 10 ani.

Xi a declarat de asemenea că, America Latină şi China cooperează în domeniile energiei, construcții de infrastructură, agricultură, producție și inovare tehnologică. Potrivit unui analist politic din Beijing, China este interesată de regiune pentru resurse și piețe. Cu toate acestea, cooperarea cu regiunea este posibilă din cauză că mulți membri Celac continuă să mențină relații diplomatice cu Taiwanul, pe care China o consideră un provincie renegată. Din cele 22 de state care recunosc încă Taiwan, 12 sunt în America Latină și Caraibe.

A doua cea mai mare economie din lume cumpără petrol din Venezuela, cupru din Peru și Chile, și soia din Argentina și Brazilia. Celac este un bloc de 33 de țări care exclude SUA si Canada.

http://www.ibtimes.co.uk/china-invest-250bn-latin-america-over-10-years-1482452

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 9 = 45