China va tolera devalorizarea yuan-ului

79a04271ef5ddcec346c38281a5add5f

Banca centrală chineză este pregătită în mod deschis pentru o devalorizare semnificativă a monedei sale naționale, yuan. Cursul de schimb ar putea scădea cu 4,5% ca și anul trecut, pentru un total de 6,8 yuani pentru un dolar, spun mai multe persoane informate.

Banca centrală este pregătită să suporte devalorizarea, atâta vreme cât așteptările de devalorizare rămân sub control, spune un economist al guvernului chinez, care a dorit să rămână anonim. Votul Brexit a fost un mare șoc, dar fluctuațiile de pe piață se vor opri după ceva vreme.

Cursul monedei chinezești este la cel mai scăzut nivel din ultimii cinci ani și jumătate, cu un raport de 6,64 yuani pentru un dolar. În acest an valoarea monedei chineze a scăzut deja cu 2,3% comparativ cu anul trecut. Cu cât yuan-ul va fi mai ieftin, cu atât mai avantajos își poate vinde China mărfurile în străinătate, țară ce este campion mondial la producția de bunuri. Iar acest lucru poate stimula conjunctura.

Guvernul se teme însă că o devalorizare prea puternică ar putea aduce critici din partea principalilor săi parteneri comerciali. Presiunea din partea Statelor Unite ar putea crește dacă China va permite o depreciere bruscă, declară un reprezentant al guvernului chinez. Beijingul este de asemenea îngrijorat că o astfel de depreciere ar putea conduce la o scurgere masivă de capital.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/China-will-Yuan-Abwertung-tolerieren-article18081846.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

42 − 41 =