China vrea să investească 50 miliarde de dolari în Brazilia

_83010818_83010763

China vrea să investească 50 miliarde de dolari în Brazilia

China intenționează să investească până la 50 de miliarde de dolari în Brazilia, pentru noi proiecte de infrastructură. Acordul urmează sa fie semnat de băncile din ambele țări în timpul unei vizite de săptămâna viitoare a premierului chinez Li Keqiang în Brazilia.

Banii vor merge spre construirea unei legături feroviare între coasta Atlantică a Braziliei şi coasta Pacificului din Peru pentru a reduce costurile de export către China. Se spune că fondul va finanța, de asemenea, un joint-venture pentru a produce oțel.

În prezent Brazilia exportă o mare parte din minereu de fier în China. Economia Braziliei, cândva cu cea mai rapidă creştere din lume, a scăzut în ultimii cinci ani. Un scandal de corupție la gigantul petrolier Petrobras, care a implicat mai multe figuri de profil înalt, a zguduit, de asemenea, starea de spirit public.

Premierul chinez va vizita de asemenea, Columbia, Peru și Chile. În ianuarie președintele Xi Jinping a promis 250 de miliarde de dolari în investiții în America Latină pe o perioadă de 10 ani.

http://www.bbc.com/news/business-32747454

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

63 − = 60