China vrea să își renoveze economia ruginită

90fecc810d1c49723d3744a67560cf60

În nord-estul Chinei domină industria producătoare de materii prime și sectorul companiilor de stat. Ambele lucrează foarte eficient. Dar acum guvernul chinez își alocă miliarde de dolari și vrea să aducă pentru regiune o nouă înfățișare.

Cu un program de investiții de miliarde de dolari, inițiat de către guvern, China vrea să scape de industria sa „ruginită” și să revigoreze nord-estul țării sale din punct de vedere economic. În următorii trei ani de zile guvernul va efectua cheltuieli de cel puțin 1,6 triliarde de yuan (245 miliarde de dolari americani), spune un înalt oficial guvernamental.

Guvernul are în vedere 130 de proiecte pentru a îmbunătăți infrastructura, precum sistemele de aprovizionare cu apă, spune Zhou Jianping de la Comisia Națională de Dezvoltare și Reformă. Puternica comisie formulează obiective economice pentru guvernul de la Beijing.

Este încă neclar ce proporție din mijloacele financiare vor veni din partea guvernului central chinez. Deși regiunea prezintă o industrie grea și minieră eficientă, care este susținută de marile companii de stat, administrațiile regionale se luptă de multă vreme cu lipsa de venituri fiscale. În unele provincii s-a ajuns chiar și la incapacitatea de achita pensii.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/China-will-seinen-Rostguertel-polieren-article17664911.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × 1 =