China vrea să soluționeze pașnic conflictul cu Coreea de Nord

După cuvinte dure din partea americanilor în direcția Coreei de Nord și a Chinei, vizita ministrului Tillerson la Beijing decurge în armonie. Împreună se dorește obținerea unei corecturi de curs pentru Pyongjang. Beijingul este însă reținut.

În ciuda diferențelor în ceea ce privește amenințarea atomică reprezentată de Coreea de Nord, SUA și China și-au confirmat disponibilitatea spre colaborare. Ambele părți împărtășesc viziunea potrivit căreia situația din zonă a atins un nivel extrem de periculos, spune Ministrul American de Externe, Rex Tillerson, după o întâlnire cu omologul său chinez Wang Yi la Beijing. Wang a subliniat faptul că ambele părți speră ca discuțiile să fie revigorate. În presa de stat nordcoreeană a existat o reacție furioasă la adresa Statelor Unite în ultima vreme.

Tillerson a mai spus că cele două țări vor colabora pentru a identifica modalități pentru a corecta cursul pe care se duc cei de la Pyongyang și soluții pentru încetarea programului atomic. Wang a asigurat că SUA și China nu vor să renunțe la speranța unui viitor pașnic. Trebuie să se identifice în primul rând o soluție diplomatică, spune Wang. Nu a dorit să menționeze însă următorii pași în acest sens.

Tillerson a vizitat anterior Japonia și Coreea de Sud. Acolo el a subliniat clar faptul că SUA nu va mai tolera multă vreme amenințarea tot mai pronunțată reprezentată de programul atomic și de rachetă dezvoltat de Coreea de Nord. Tillerson a amenințat de asemenea cu măsuri militare.

Ministrul de Externe a apelat de asemenea la China pentru a se folosit de influența sa asupra coreenilor. Critici mai dure au fost exprimate de președintele Donald Trump pe Twitter. Acesta a declarat că, China a făcut foarte puține ca să ajute în acest sens, adăugând că nordcoreenii se poartă foarte urât în ultima vreme.

http://www.n-tv.de/politik/China-will-Nordkorea-Konflikt-friedlich-loesen-article19753305.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

26 − 23 =