Chinezii au planuri mari în Germania

64947423Achiziția planificată a constructorului de mașini KraussMaffei de către ChemChina este prima tranzacție pentru societatea de investiții AGIC. Altele vor mai urma. Compania are încă multă muniție pentru astfel de fuziuni germano-chineze.

În China se întrevede în această perioadă cea mai mare preluare a unei companii germane. Un consorțiu a fost de acord cu achiziția specialiștilor germani în domeniul utilajelor pentru prelucrarea plasticului. Prețul de achiziție include datoria de 925 de milioane de euro.

Cumpărător este printre alții China National Chemical Corp (ChemChina), care deja în anii trecuți a mai efectuat agresiv achiziții în afara țării sale de origine. Astfel că anul trecut chinezii au convenit preluarea producătorului italian de anvelope pentru suma de 7,7 miliarde de dolari. ChemChina aștaptă acum să primească undă verde pentru tranzacție din partea investitorilor Pirelli.

Preluarea lui KraussMaffei este potrivit datelor de la Dealogic cea mai mare din Germania efectuată de o companie chineză. Anul trecut investitorii chinezi s-au implicat în multe firme germane, chiar și în cazul producătorului insolvent de televizoare, Metz sau la banca de tradiție Hauck & Aufhäuser. Dar cu toate acestea, nu au existat acorduri spectaculoase cu valori peste un miliard de euro. Cea mai scumpă tranzacție de până acum a fost cumpărarea specialiștilor în pompe de beton, Putzmeister, pentru suma de 694 de milioane de dolari în anul 2012.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Chinesen-planen-groessten-Deal-in-Deutschland-article16736481.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 6 =