Chinezii cumpără Golden Globes

64289474

Proprietarul Wanda, Wang Jianlin, a dorit să își transforme compania într-unul din cele mai mari concerne de divertisment din lume. Nu este nici o mirare astfel, că grupul Wanda își adjudecă imediat firma de producție de la Hollywood pe nume Dick Clark.

Grupul chinez Wanda își continuă turul cumpărăturilor prin Holltwood. După cum anunță concernul, Wanda a preluat firma americană de producție, Dick Clarck, pentru suma de fix un miliard de dolari. Firma americană produce, printre altele, câteva bine cunoscute emisiuni de televiziune, cum ar fi “Golden Globes”. Alegerea se potrivește cu portofoliul Wanda, pentru că această companie se află în prezent într-o fază de restructurare. În trecut compania s-a dezvoltat destul de mult de pe urma afacerilor imobiliare. Obiectivul este de a crea cel mai mare concern de divertisment din lume.

Grupul este deja cel mai mare operator de cinematografe din lume. Vânzările casieriilor de cinema din China, unde Wanda operează cel mai mare lanț de cinematografe, a crescut anul trecut cu aproape 50%. Proprietarul Wanda, Wang Jianlin, unul dintre cei mai bogați oameni din China, nu vrea doar să prezinte filme, el vrea să le și producă. Viziunea sa este ca filmele chinezești să devină în sfârșit suficient de bune încât să impresioneze publicul la nivel global.

Pentru a putea învăța, drumul nu se oprește la Hollywood. În luna ianuarie Wanda a cumpărat un mare studio cinematografic din California, Legendary Entertainment, pentru suma de 3,5 miliarde de dolari. Legendary a produs, printre altele, blockbustere precum Jurassic Park, Batman sau Inception.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Chinesen-kaufen-Golden-Globes-article19004951.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 9 = 90