Chinezii cumpără incineratori germani

776be4367083bec44bf9adb97e4e9de8Companiile chineze au pornit într-un tur al cumpărăturilor prin Europa. Acum Holding Beijing Enterprises vrea să preia compania EEW cu sediul în Niedersachsen ce are ca obiect de activitate prelucrarea deșeurilor. Reprezintă până în prezent cea mai voluminoasă investiție directă a chinezilor în Germania.

Investitorul suedez EQT vinde concernul german EEW din Helmstedt pentru 1,4 miliarde de euro către compania chineză Holding Beijing Enterprises. După datele celor de la EQT, este vorba despre cea mai mare investiție chineză directă într-o companie germană. Companiile chineze sunt de câțiva ani într-un tur al cumpărăturilor prin Germania, cel mai recent exemplu este preluarea de la mijlocul lunii ianuarie a constructorului de utilaje speciale, KrausMaffei de către ChemChina.

EQT a preluat în luna martie 2013 un pachet de acțiuni de 51% din EEW și a dezvoltat compania mai departe în parteneriat cu Eon. În aprilie 2015, după ce Eon a anunțat măsuri de restructurare, EQT a dobândit și restul de 49%.
Șeful EEW, Bernard Kemper, a evaluat angajamentul EQT ca factor esențial pentru optimizarea proceselor de afaceri la EEW. Astfel se vor pune baze solide pentru o creștere ulterioară. Împreună cu Beijing Enterprises compania se va putea dezvolta în continuare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Chinesen-kaufen-deutschen-Muellverbrenner-article16926291.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 64 = 65