Chinezii cumpără mai puține Audi

imago61082721h

Chinezii cumpără mai puține Audi

Vremea creșterii rapide pare să fi ajuns la capăt pentru Audi. În special în China cei de la Ingolstadt au pierdut semnificativ din valoarea vânzărilor. Dar acest trend de încetinire se păstrează și la nivel mondial. Există însă o piață pe care vânzările de automobile Audi sporesc neobosite.

După un boom ce a durat ani de zile Audi se confruntă în prezent cu reducerea vânzărilor în China. Vânzările filialei VW în Republica Populară au scăzut în luna iunie cu 5,8%. Chiar și la nivel mondial cei de la Ingolstadt au pierdut în prima jumătate a anului în fața concurenților BMW sau Mercedes: Cu 902.400 de automobile vândute și o creștere de doar 3,8%, Audi a evoluat semnificativ mai lent.

Anul 2015 a fost până în prezent un an al provocărilor, spune directorul de vânzări, Luca de Meo, În special în Asia și Europa de Est sunt multe piețe care au devenit semnificativ mai dificile. În afară de asta apar imediat schimbări importante de modele: noul A4 va veni în toamnă pe piața europeană, iar noul Q7 este deja proaspăt introdus pe piață.

În China, cea mai importantă piață pentru Audi, vânzările au scăzut în luna iunie cu 5,8% la un volum total de 47.800 de autovehicule, după o altă scădere ușoară în luna mai. În prima jumătate a anului Audi a vândut în China abia cu două procente mai mult ca anul trecut.

În Europa vânzările au crescut cu peste trei procente în luna iunie și cu doi la sută pe prima jumătate a anului, dar astfel nivelul lor a fost sub cel al concurenței. Doar în Statele Unite Audi prezintă un tempo de creștere mai mare, de 11 procente pentru prima jumătate a anului.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Chinesen-kaufen-weniger-Audis-article15487046.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

24 − = 20