Chinezii iau Germania în vizor

42340292

Chinezii iau Germania în vizor
Moștenitorii lui Mao sunt la nivel mondial într-o vânătoare pentru tehnologii și branduri. Constructorii de mașini germane, furnizori pentru industria auto și cea solară dau curs acestei tendințe. După concerne de stat atacă și investitorii financiari, după cum confirmă și Warren Buffett.

Agitația este mare la producătorul de pompe de beton Putzmeister, pentru că, compania șvabă a înghițit la începutul anului 2012 grupul de utilaje de contrucții chinez Sany. În jur de 700 de persoane protestează împotriva preluării, iar IG Metall avertizează cu privire la o vânzare excesivă a industriei germane.

Aproape trei ani mai târziu nu mai este nimic de adunat la Putzmeister. Numărul de angajați a crescut ușor de la vânzarea lui Sany. Și fără suport financiar din Republică, compania ar fi supraviețuit cu greu războiului prețurilor din industrie, subliniază managerul Putzmeister, Uwe Misselbeck. Fără Sany compania ar fi produs perioade foarte dificile.

Putmeister este una din cele fix 70 de companii pe care urmașii lui Mao le-ar fi cumpărat de la mijlocul anului 2008 până la mijlocul anului 2014. În Europa, chinezii și-au adjudecat peste 200 de companii. Țara este la nivel mondial angrenată într-o vânătoare de tehnologii și branduri bine cunoscute, printre care contructori germani, furnizori pentru industria auto sau companii din industria energiei solare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Chinesen-nehmen-Deutschland-ins-Visier-article13755321.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 2