Chinezii investesc mai puternic în Europa

Die-UEbernahme-des-deutschen-Roboter-Herstellers-Kuka-durch-den-chinesische-Konzern-Midea-ist-bereits-in-Planung

Investitorii chinezi sunt într-o frenezie a cumpărăturilor. După tranzacția Kuka în al doilea trimestru ar putea urma curând alte concerne din domeniul tehnologic sau construcții de utilaje. Dar investitorii au în vedere și alte domenii.

Investitorii chinezi sunt în prezent într-o campanie de cumpărături prin Europa. În prima jumătate a anului ei au anunțat deja că vor să preia firme într-un volum record de tranzacții de 72,4 miliarde de dolari (65,2 miliarde de euro), după cum reiese dintr-o declarație a firmei de consultanță EY (Ernst & Young).

Cu 164 de tranzacții deja la mijlocul anului ne apropiem de numărul tranzacțiilor din întreg anul precedent (183), alte afaceri de preluare sunt deja în stadiu de pregătire. Cu 37 de preluări de companii sau implicări, Germania este cel mai iubit obiectiv al investitorilor chinezi, în fața Franței (23 de firme preluate) și Marii Britanii cu 20 de firme. Suma care a fost investită în firmele germane, adunată cu cea care va fi investită conform planului, se ridică la 10,8 miliarde de dolari, o creștere exponențială în comparație cu doar 526 de milioane de dolari în tot anul precedent.

Aproape o jumătate din ea (4,7 miliarde de dolari) reprezintă preluarea planificată a contructorului de utilaje Kuka prin concernul chinez Midea. Tranzacția este în acest an a treia cea mai mare din Europa, după preluarea încă nefinalizată a companiei elvețiene de produse chimice Syngenta, de către Chemchina, tranzacție în valoare de peste 44 de miliarde de dolari și tot în urma tranzacției de 8,6 miliarde de dolari pentru dezvoltatorul finlandez de jocuri, Supercell.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Chinesen-investieren-verstaerkt-in-Europa-article18192596.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − 4 =