CHINEZII NE SPIONEAZA PRINTR-UN SMARTPHONE IEFTIN

Computer Bug

Smartphone chinezesc în vânzare pe Amazon şi eBay conţine programe malware încorporate
Un smartphone Android fabricat în China, aflat în vânzare pe Amazon, eBay și alte magazine on-line a fost gasit cu un virus care pretinde a fi Google Play Store, dar de fapt acesta interceptează datele utilizatorului. Star N9500​​, în aparenţă, se aseamănă mult cu Galaxy S4 smartphone Samsung, este fabricat în China, dar vândut on-line prin intermediul distribuitorilor cu sediul în Belfast și Hong Kong.

Programul care contine malware”, deghizat ca Google Play Store, vine pre-instalat pe smartphone-ul Android și nu poate fi îndepărtat de către utilizator, potrivit companiei germană de securitate G Data, care a analizat unul dintre smartphone-uri achiziționate direct de la fabrica din China. Astfel, malware-ul fura date personale din telefon și le trimite unui server anonim situat în China, dar este, de asemenea, capabil să instaleze aplicații suplimentare sau viruși, fără cunoștința utilizatorului. Virusul permite infractorilor sa urmărească locația smartphone-ului, să intercepteze și să înregistreze apeluri telefonice, fără permisiunea utilizatorului. Ar putea fi de asemenea utilizat în spargeri bancare online sau alte servicii sigure.

Smartphone-ul chinezesc este disponibil în Europa, inclusiv în Marea Britanie, pentru mai puțin de 120 de lire sterline, iar până acum s-au vândut sute de prototipuri, potrivit Amazon. Unii utilizatori s-au plâns de calitatea slabă, în timp ce alții nu au reuşit să se bucure de aceşta mai mult de câteva luni.

http://www.theguardian.com/technology/2014/jun/18/chinese-smartphone-samsung-amazon-ebay-malware-google-play

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

25 − 18 =