Chinezii preiau aeroportul Hahn

585bd5d18152ef48acdab07988fdd515

Este sigur: aeroportul Hahn merge către compania chineză Shanghai Yigian Trading Company. Operatorul low-cost Ryanair și-a retras recent oferta pentru Hahn.

Aeroportul Hahn de la Hunsrück va merge la compania chineză Yigian Trading Company. Acest lucru a fost anunțat de agenția Deutsche Presse-Agentur la scurtă vreme după o conferință de presă organizată de ministrul de interne Roger Lewentz, responsabil pentru probleme de infrastructură.

Deja de săptămâna trecută negocierile privind vânzarea, ce au avut loc între părțile interesate și cei doi proprietari ai aeroportului, Rheinland-Pfalz și Hessen, au fost foarte aproape de final, spune un purtător de cuvânt al ministerului de interne.

Hahn este unul dintre fostele aeroporturi militare din Germania, care nu a găsit un model de afaceri viabil pe care să îl implementeze. Rheinland-Pfalz, acționar majoritar la aeroport cu 82,5%, a trebuit să investească în mod continuu capital proaspăt. Landul a preluat pachetul majoritar în urmă cu câțiva ani de la aeroportul din Frankfurt.

Una dintre cele mai mari probleme de la Hahn este faptul că utilizatorul principal, Ryanair, și-a redus continuu și semnificativ oferta în ultimii ani, iar avioanele sale aterizează tot mai des pe aeroporturi mari precum cel de la Köln. Anul trecut Hahn a deservit doar 2,7 milioane de pasageri, în urmă cu zece ani numărul lor era de fix 4 milioane.

La toate aceste probleme se mai adaugă distanța de 120 de km față de metropola Frankfurt, iar drumul cu mașina până acolo durează două ore. În al doilea domeniu de activitate, cel al transportului de mărfuri, aeroportul Hahn s-a poziționat extrem de favorabil și ocupă un loc important în domeniu, fiind al cincilea aeroport ca importanță din Germania. Cu toate acestea, liniile aeriene cargo se confruntă în prezent cu prețuri în scădere datorită supracapacității.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Chinesen-uebernehmen-Flughafen-Hahn-article17867251.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

64 − 58 =