Chinezii vor să construiască o fabrică auto în Sachsen

Zi de bucurie în Lausitz: un investitor chinez vrea să contruiască de la zero o fabrică de autoturisme în apropiere de granița germană cu Polonia. Până la 1000 de noi locuri de muncă ar putea fi create. Ar putea reprezenta o piatră în hotar în restructurările regionale.

Sachsen ar putea să se bucure curând de o investiție de miliarde de euro din partea unei companii chineze. Prin acest proiect vor fi create și sute de joburi noi. După cum a anunțat furnizorul auto chinez Beijing WKW Automotive, în Rothenburg in der Oberlausitz va fi creată o nouă fabrică pentru autoturisme electrice de clasă premium. Acolo vor fi construite în primul rând automobile electrice pentru piața europeană. Nu se cunoaște deocamdată calendarul exact al proiectului.

În total chinezii vor să investească fix 1,13 miliarde de euro la granița dintre Germania și Polonia. Cel puțin 1000 de locuri de muncă vor fi create cu această ocazie. Premierul landului german Sachsen, Stanislaw Tillich, a descris proiectul ca fiind un pas important în procesul de restructurare din regiunea Lausitz. El a făcut anunțul cu mare bucurie. De multă vreme cărbunele brun creează cele mai multe locuri de muncă din regiune.

Ministrul Economiei, Martin Dulig, are în vedere facilități pentru investitor. Cu toate acestea, din minister se vorbește că investitorul nu are intenția de a cere ajutoare de stat. Investițiile anunțate vor completa industria automobilistică din Sachsen, spune politicianul SPD în continuare.

Potrivit Departamentului de Economie, Rothenburg a câștigat cursa în defavoarea unor alți candidați din sudul Germaniei. În prezent există în Sachsen 15 investitori chinezi diferiți. Noua fabrică va fi creată în apropierea unui aeroport.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Chinesen-wollen-Autowerk-in-Sachsen-bauen-article19821069.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1