Chinezii vor să preia Osram

41be527ccfcc2903976a4c63f478a22d

Investitorii chinezi pornesc într-un tur al cumpărăturilor prin Germania. Obiectul dorințelor este, potrivit unor rapoarte din presă, o fostă subsidiară a Siemens. Siemens mai deține încă 17,5% din Osram.

Afacerile tradiționale cu lămpi a fost deja vândută de Osram către chinezi. Acum firmele chineze vor, potrivit unui raport al “Handelsblatts”, să achiziționeze și restul afacerii. Există discuții cu investitori existenți sau potențiali, însă reprezentanții companiei nu au dorit să comenteze detalii particulare.

Acțiunile Osram au crescut semnificativ în comerțul post-bursier. Un purtător de cuvânt a declarat că toată lumea se bucură de recenta evoluție a cursului acțiunilor, pentru că acest lucru arată că actuala strategie a companiei este bine primită de piețe. Părțile interesate au luat contact cu fosta companie-mamă a Osram – Siemens.

Siemens încă deține 17,5% din Osram. Un purtător de cuvânt al companiei nu a dorit să comenteze raportul. Vânzarea afacerilor Osram cu becuri economice și tuburi cu neon, care reprezintă în prezent 40% din afacerea de bază a concernului, va fi vândută pentru suma de 400 de milioane de euro către producătorul chinez de becuri, MLS, împreună cu doi investitori financiari chinezi ca parteneri, iar afacerea va fi convenită în anul 2017.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Chinesen-wollen-Osram-uebernehmen-article18756481.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 2