Chinezii vor să preia Syngenta

imago59072689hAr fi cea mai mare preluare din străinătate a unor chinezi. Concernul chimic ChemChina vrea să cumpere gigantul elvețian de chimicale agricole, Syngenta, pentru suma de 43 de miliarde de euro, iar președintele companiei Syngenta, Michel Demare, promovează acest acord.

Gigantul chinez de produse chimice, ChemChina, vrea să preia gigantul elvețian de produse chimice agricole, Syngenta, pentru suma de 43 de miliarde de dolari. Ar fi cea mai mare achiziție a unei firme chinezești în străinătate.
Tranzacția ar face posibilă o creștere suplimentară, în special în China, dar și alte țări aflate în curs de dezvoltare și ar permite de asemenea efectuarea de investiții pe termen lung în doemniul inovației, promovează președintele Syngenta, Michel Demare, oferta chinezilor. Conducerea Syngenta, puternic criticată de acționari, ar trebui să rămână însă pe posturi.

ChemChina oferă potrivit lui Demare 465 de dolari pe fiecare acțiune, în numerar, precum și dividende speciale. Perioada de ofertare începe pe data de 4 aprilie și se va încheia la 23 mai. Oferta este valabilă cu condiția ca minim 67% din acțiuni să fie cedate.

Syngenta nu se așteaptă la o opoziție substanțială din partea autorităților de supraveghere. În câțiva ani noua companie se va lista din nou la bursă.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Chinesen-wollen-Syngenta-uebernehmen-article16915936.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 72 = 81