Chinezii vor să producă televizoare la Zirndorf

53725300

Chinezii vor să producă televizoare la Zirndorf

Concurența din Asia a lovit puternic în ultimii ani și producătorii germani de televizoare. Dar pentru firma tradițională Metz vine și salvarea tot din Orient. Un cumpărător chinez este hotărât să facă afaceri acolo.

Compania chineză de electronice Skyworth preia producătorul falimentar de televizoare Metz. Asiaticii doresc să continue să opereze localitatea franconiană Zirndorf, spune Joachim Exner, administrator al insolvabilității. Aproximativ 70% al celor 219 locuri de muncă vor fi păstrate acolo. Creditorii societății și-au dat și ei bincuvântarea după ce anul trecut au rămas fără soluții pentru a-și obține banii.

Transferul operațiunilor este programat pentru data de 1 iunie. Skyworth este unul dintre cei mai mari producători chinezi de televizoare și vrea să folosească ca punct de plecare Zirndorf-ul pentru extinderea în Europa.

Metz a suferit mult în mod similar rivalului francon Loewe, care a fost preluat în cele din urmă de investitori și salvat de la faliment, fiind pus sub o imensă presiune de concurența acerbă din partea concernelor coreene Samsung și LG, care practică prețuri reduse.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Chinesen-wollen-in-Zirndorf-Fernseher-bauen-article14994986.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × 1 =