Chiriile cresc mai lent decât salariile, in Germania

61fc1b219f7e98779f3f29a44d44c227

În special la München, Hamburg sau Berlin prețurile chiriilor sunt în creștere. Dar un studiu arată un aspect surprinzător: în unele părți ale Germaniei chiriașii pot să își permită case sau locuințe mai mari decât în urmă cu șase ani.

În multe regiuni din Germania oamenii pot să își permită în prezent să închirieze locuințe mai mari decât o făceau în urmă cu șase ani. În medie o gospodărie privată poate să închirieze astăzi o locuință de 94 de metri pătrați, dacă pune la dispoziție pentru acest lucru un sfert din veniturile disponibile. Ceea ce reprezintă o creștere de doi metri pătrați față de anul 2010, arată rezultatul unei cercetări a Institutului German pentru Economie (IW) de la Köln.

Acest lucru reiese din compararea costurilor locuințelor și a veniturilor disponibile, spun cei de la IW. Costurile de cazare includ în general majoritatea costurilor anexe pentru locuință. La nivel național chiriile au crescut din anul 2010 mai lent decât veniturile disponibile consumatorilor privați (10,2% față de 11,5%). Cu toate acestea, diferențele dintre landurile individuale a luat amploare în ultimii ani. Doar în aproximativ un sfert din acestea și orașele independente consumatorii individuali pot să își permită astăzi locuințe mai mici sau mai proaste decât în urmă cu șase ani.

Între cele zece cele mai mari orașe, același lucru este valabil pentru Berlin, Stuttgart sau Dortmund. În Berlin dezvoltarea este deosebit de marcantă, pentru că schimbările se produc foarte rapid, spune Ralph Henger, economist IW cu specializare pe finanțe și piețe imobiliare. Populația capitalei a crescut în ultimii șase ani cu aproape un sfert de milion pentru un total de 3,61 milioane de locuitori.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Mieten-steigen-weniger-stark-als-Einkommen-article18417996.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 7 =