Chiriile din Marea Britanie sunt cele mai scumpe din Europa

_83824698_njqhyvo4

Chiriile din Marea Britanie sunt cele mai scumpe din Europa

Noi date au scos la iveală că, cele mai scumpe chirii din Europa se găsesc în Marea Britanie. Cu toate acestea, proprietarii de case beneficiază de credite ipotecare ieftine.

Chiriasii cheltuiesc de obicei 39,1% din venituri pe chirie, comparativ cu o medie europeană de 28%, sugerează cifrele Federatiei Nationale pentru Locuinţe. Federația, care reprezintă asociațiile de locatari, mai spune că perioadele de închiriere sunt scurte. Cu toate acestea, proprietarii de case beneficiază de concurență între creditori.

Asociația British Bankers ‘(BBA), a declarat că nu a existat “o concurență acerbă”, printre creditori ceea ce înseamnă că “cele mai bune oferte ipotecare” au fost disponibile. Comparativ, în Olanda şi Germania, chiriile sunt cu 50% mai ieftine decât în Marea Britanie.

Noile cifre ale Oficiului Naţional de Statistică (ONS) arată o diferență uriașă între prețurile medii de închiriere din cartierele din Anglia și Țara Galilor. Zona cu cele mai mari preţuri de închiriere anul trecut a fost Kensington și Chelsea. Cel mai mic preţ s-a înregistrat în Blaenau Gwent in Tara Galilor, la 75,000 de lire.

http://www.bbc.com/news/business-33253659

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 1 = 9