Chiriile vor crește puternic în 2018

Asociația Germană a Chiriașilor avertizează încă de pe acum că, chiriile vor crește în noul an: există o lipsă acută de spațiu de locuit, ca rezultat al tensiunilor sociale. De interesul formidabil asupra sectorului imobiliare profită în special investitorii internaționali.

Asociația Germană a Chiriașilor estimează că în 2018 mulți chiriași vor plăti semnificativ mai mulți bani pentru locuința lor. Sunt așteptate creșteri suplimentare, cu o medie de cinci procente, spune directorul federal Lukas Siebenkotten. În orașele mari creșterile ar putea fi chiar mai mari. În indicele chiriilor pe 2018 chiriile ar putea fi mai mari chiar cu zece procente decât în perspectiva medie asupra anului 2016.

2018 rămâne influențat de factori care își exercită efectul asupra piețelor imobiliare, cum ar fi dobânzile reduse și o conjunctură robustă care nu se modifică, este de părere asociația. Aceasta cere mediului politic să se ia măsuri pentru construcția de locuințe sociale și avertizează cu privire la tensiunile sociale ce se formează. Chiar și în cazul facturilor de utilități, consumatorii vor avea de suportat facturi mai mari în 2018 pentru ceea ce au consumat în 2017. Pentru petrol și gaze chiriașii vor plăti cu circa zece la sută mai mult, iar pentru încălzirea urbană fix două procente mai mult, spune Siebenkotten.

Restul utilităților, cele pentru apă curentă, canalizare, costuri de curățenie, servicii de salubrizare vor crește și ele cu un procent. Studiile recente au descoperit o relaxare a prețurilor la chirii. Creșterea numărului de contracte noi ia amploare, ne spun cei de la asociația imobiliară IVD. Chiriile în orașe mici cu mai puțin de 30.000 de locuitori au fost, în medie, într-o creștere ușoară, spun aceștia. În orașele cu 250.000-500.000 de locuitori, creșterea a încetinit semnificativ, cum s-a întâmplat și în cazul metropolelor.

https://www.n-tv.de/wirtschaft/Mieten-werden-2018-stark-steigen-article20200829.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × 1 =