Chirurgia estetică scade în popularitate

_80458583_c0124085-textured_and_silicone_gel_implants-spl

Chirurgia estetică scade în popularitate

Popularitatea chirurgiei estetice din Marea Britanie a scăzut în 2014, arată anumite date. Asociaţia britanica a Chirurgilor Esteticieni (BAAPS) a declarat că anul trecut s-au înregistrat 45,406 de proceduri chirurgicale, in scadere cu 9% de la 50,122 în 2013.

Implanturile mamare și operaţiile nazale au condus declinul operațiunilor. Cu toate acestea, mărirea sanilor este din nou procedura cea mai frecvent întâlnită in randul femeilor, dar chirurgia pleoapelor a depăşit operaţiile nazale ajungând cele mai frecvente intervenţii la barbati.

Rajiv Grover, un chirurg estetician și purtătorul de cuvânt al BAAPS, a declarat că un scandal provovat în 2012 privind un implant mamar ar putea explica parțial tendința de scădere.

Mii de femei au fost dotate cu implanturi mamare care nu corespund standardelor efectuate de firma franceză Poly Implant Prothese (PIP).

Privind în ansamblu BAAPS anunţă o încetinire a cererilor pentru astfel de intervenţii, cu o diferenţă semnificativ vizibilă faţă de momentul de vârf ce se întampla candva în 2008.

http://www.bbc.com/news/health-30883387

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 4 =