Christine Lagarde rămâne șefa FMI

66010081

Din anul 2011 Fondul Monetar Internațional este condus de o doamnă, pentru prima dată în istoria sa. Christine Lagarde își face treaba atât de bine încât ea va rămâne pe poziție. Dar nu peste tot este la fel de iubită ca și în propriul consiliu.

Franțuzoaica Christine Lagarde va conduce și pe viitor Fondul Monetar Internațional. Fondul a confirmat vineri păstrarea pe post a directoarei sale actuale. Christine Lagarde este din iulie 2011 prima doamnă care a stat vreodată în fruntea puternicei organizații, la care au aderat 188 de state și se ocupă în principal cu sprijinul financiar al statelor aflate în dificultate.

Fostul ministru de finanțe francez a fost singurul candidat pe care conducerea FMI l-a sprijinit în unanimitate. Între anii 2000 și 2004 organizația de la Washington a fost condusă de președintele Horst Köhler. În mod tradițional aceasta este condusă de un lider de origine europeană, în timp ce organizația similară, Banca Mondială, este sub conducere americană.

Cu această decizie conducerea a recunoscut conduita puternică și înțeleaptă a doamnei Lagarde în primul său mandat, spune conducătorul consiliului, Alexei Mozin. În vremuri tulburi Lagarde a întărit situația membrilor săi. Lagarde a avertizat recent cu privire la înăsprirea politicii de dobânzi din Statele Unite ale Americii. Acest lucru ar putea aduce mari dificultăți pentru țările emergente și în curs de dezvoltare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Christine-Lagarde-bleibt-IWF-Chefin-article17042076.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

21 + = 27