CIA a dat dovada de o incompetenta devastatoare

Fondatorul WikiLeaks Julian Assange a acuzat joi CIA de “incompetenta devastatoare” pentru faptul ca a stocat informatii sensibile intr-un singur “loc”, dupa dezvaluirile facute marti de organizatia sa, scrie AFP.

“Este un act de o incompetenta devastatoare sa creezi un astfel de arsenal si sa-l pastrazi in acelasi loc”, a declarat Assange, intr-o videoconferinta transmisa din ambasada Ecuadorului din Londra, unde este refugiat din 2012.

Julian Assange a precizat ca WikiLeaks va “lucra” cu producatorii de aparate electronice, dupa dezvalurile legate de un program de piratare al CIA care ar permite, spre exemplu, transformarea unui televizor sau a unui smartphone intr-un dispozitiv de ascultare.

“Am decis sa lucram cu ei pentru a le oferi un acces exclusiv la detalii tehnice suplimentare pe care le detinem astfel incat sa poata fi facute corectii”, a spus Assange.

Potrivit Wikileaks, aceste documente arata ca agentia americana de informatii a elaborat peste o mie de malaware, virusuri, troieni si alte softuri pentru a infiltra si a prelua controlul asupra aparatelor electronice.

Aceste programe au vizat aparatele iPhone, sistemele care functioneaza sub Android (Google) – si care ar fi folosit in continuare de Donald Trump -, Microsoft sau televizoarele Samsung, pentru a le transforma in aparate de spionaj impotriva utilizatorilor lor, acuza WikiLeaks.

Piratand aparatele smartphones, CIA reusea astfel sa ocoleasca protectia prin criptare a unor aplicatii reputate precum WhatsApp, Signal, Telegram, Weibo sau Confide, captand comunicatiile inainte ca ele sa fie criptate.

“Este imposibil sa pastrezi controlul asupra armelor cibernetice … Daca le construiti, veti sfarsi prin a pierde”, a adaugat Assange, care a mentionat ca detine “multe alte informatii” legate de metodele CIA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

76 + = 82