CIA LA CONTROL

  • 1109-Waterboarding_full_600CIA   suspecta de inselaciune

Agenția Centrală de Informații (CIA)  a indus în eroare guvernul Statelor Unite și publicul de ani de zile, cu privire la aspectele legate de programul său de interogatoriu brutal. Aceasta ascunde detalii despre tratamentul dur a deținuților și alte probleme,  potrivit unui raport in Washington Post.  Oficialii americani care au văzut un raport al Senatului Comitetului de Informații cu privire la programul CIA de interogare, aduce informații noi, condamnabile, despre o rețea de centre secrete de detenție, numite “locuri negre.”

Comitetul “ Intelligence” este responsabil pentru supravegherea CIA. Acesta a finalizat un raport, cu mai mult de un an in urma, de 6.300 de pagini cu privire la programul de interogare, dar  acesta rămâne insa secret.

In asa numitele “locuri negre”, prizonierii au fost uneori supuși unor tehnici de interogare dure.

Oficialii,spun că,  milioane de înregistrări arată că abilitatea  CIA pentru a obține informații mai valoroase, inclusiv sfaturi care au dus la localizarea și uciderea lui Osama bin Laden în 2011, au avut putin  de a face cu “tehnici avansate de interogare” .

Un purtator de cuvant al CIA a declarat ca agentia nu a văzut încă o versiune finală a raportului și nu a fost în măsură să comenteze, a declarat la Washington Post.

Unii oficiali actuali și foști agenții CIA spun ca studiul  contine multe erori si au fost trase concluzii gresite.

 

http://www.huffingtonpost.com/2014/04/01/cia-interrogation-program

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × = 9