Cinci căi prin care să fii sigur că nu regreţi următoarea ta decizie

waystomakesureyoudontregretyournextdecision

Este greu să iei decizii? Îţi faci griji că alegerile tale nu sunt bune și că mai târziu le vei regreta? Sau îți lipsește încrederea să dai verdicte rapide, sau pur și simplu în timp util? Ei bine, o mulțime de oameni işi fac griji cu privire la abilitățile lor de luare a deciziilor. Deciziile fiecăruia se bazează pe ceva, așa că dacă te oprești doar să te gândeşti la asta, vei descoperi ce este acel ceva și fii capabil de a ajusta rutina pentru o abordare mai încrezătoare, cu mai puține regrete.

Vrei sfatul unui expert? Dacă ar fi să întrebați autorul și vorbitorul motivațional Zig Ziglar cum a luat decizii bune, ți-ar spune că el a urmat câteva reguli de bază.

Deci, ce ar face Zig? El ar …

1.Dormi înainte.

Dacă sunt foarte obosit, eu nu iau decizii importante (cu excepția urgențelor), până când nu sunt odihnit si am puterea sa abordez o nouă perspectivă.

  1. Fa-ti timp.

Dacă cineva mă presează să decid cu privire la ceva chiar acum, cu excepția cazului în care o decizie imediată este critică, eu spun: “Dacă trebuie să aleg acum, răspunsul este nu. Dacă aş fi avut o șansă să imi trag respiratia si să revizui faptele, există posibilitatea să fi spus da. “Apoi trimit mingea înapoi în terenul lor și întreb:” Vrei decizia mea acum, sau ar trebui să mai așteptăm? “

  1. Cântărește argumentele pro și contra.

Îmi place să determin beneficiul maxim al unei decizii, presupunând că totul merge în felul meu. Apoi, mă întreb: Sa presupunem că nimic nu merge în felul meu? Să presupunem că acest lucru nu se dezvolta și materializează așa cum m-am aşteptat? Care este expunerea mea maximă? Ce aş putea pierde?

  1. Sfătuieşte-te.

Pentru deciziile importante legate de afaceri, am petrecut pe lângă consilierii mei. Acești oameni sunt de succes în afaceri și profesiile lor și au o cantitate considerabilă de cunoștințe, experiență și înțelepciune, din care toate sunt necesare in procesul de luare a deciziilor. Le-am cerut sfatul si le-am urmat recomandările, cu rezultate bune în cele mai multe cazuri.

  1. Reflectă.

Îmi place să mă rog cu privire la deciziile mele. Dacă sunt pe cale de a lua o decizie inteleapta, eu pur și simplu nu am pace cu privire la această decizie și, în consecință, acţionez în acel sentiment de neliniște. Eu întreb, Cum va afecta această decizie toate domeniile vieții mele personale, de familie, cariera, financiară, fizică, mentală și spirituală? Gândesc cu atenție dacă la ceea ce renunţ este compensat de ceea ce eu câștig.

http://www.success.com/article/5-ways-to-make-sure-you-dont-regret-your-next-decision

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2