Cinci greșeli comune facute intr-o conversatie

conversationhabits

Greselile facute in conversatie pot compromite potențialul succesului în carieră, chiar dacă performanța este impecabilă. Fie că te afli la un interviu pentru un nou loc de muncă, sau încerci să câştigi un nou client, modul în care vorbesti și susţii o conversație, te pot ajuta sau distruge, indiferent de cât de talentat sau specialist esti în alte zone.

  1. Utilizarea cuvintelor de umplere

Cuvintele de umplere au devenit tot mai comune în tiparele noastre de vorbire colocviale. Începem propozitiile cu cuvântul “deci,” niciodată în mod conștient. Injectăm exemplele noastre cu, cuvântul “cum ar fi,” nu gândesc la ramificațiile literală utilizării sale, și umple fiecare pauză cu un “um” sau un “uh” ca un reflex aproape involuntar. Aceste cuvinte de umplere par destul de nevinovate, dar în cazul în care preiau cea mai mare parte a discursului, devin o distragere a atentiei şi te reflecta prost pe tine ca vorbitor.

  1. Utilizarea inflexiunilor vocale repetitive

Inflexiunile din vocea noastră spun la fel de mult ca și cuvintele care sunt modelate de ele. Imaginați-vă propoziția “Eu n-am furat masina”, cu accent pe fiecare cuvânt din propoziție. “Nu am furat mașina aia” înseamnă ceva foarte diferit de “nu am furat mașina aia.” De prea multe ori inflexiunile noastră devine repetitive, care denaturează sensul și puterea propozitiile și lăsându-i pe ascultătorii noștri neinteresaţi.

  1. Vorbind prea repede

Atunci când eţti emotionat, sau când ești nervos, e ridicol cat de ușor începi să vorbeşti prea repede. Ai multe de spus și încerci să dai afara totul, astfel încât cuvintele vin natural la tine într-un flux constant. Este mult mai bine să vorbelti mai rar. Vei avea mai mult timp să te gandesti la alegerea cuvintelor; poti utiliza pauze pentru a adăuga un impact frazelor tale; și cel mai important, vei reflecta o persoană mult mai încrezătoăare si în control.

  1. Neglijarea manierelor

Toata lumea are ticuri mici si manierisme care trec neobservate și rămân nesemnificative în conversații de zi cu zi, dar aceste manierisme mici pot adăuga supărare reală în contextul unui eveniment de vorbire profesional sau public. De exemplu, dacă ai tendința să gesticuleze sălbatic în mișcări repetitive sau dacă pocnesti inconștient buzele, la sfârșitul fiecărei propoziții, ascultătorii tăi ar putea vedea cat de nepriceput esti, sau mai rău, neprofesionist.

  1. Incoerenţa.

Incoerenţa este o indicație de nervozitate, și este deosebit de periculoasă într-un context unu-la-unu. În general, daca ti-ai pregătit un discurs, nu va trebui să iti faceți griji pentru incoerentă, deoarece vei avea o anumită pistă . Într-un cadru mai improvizat, incoerenta este o amenințare mult mai periculooasa. De exemplu, într-un interviu de angajare, daca intervievatorul pune o întrebare simplă așteaptă un răspuns simplu și răspunzi printr-un monolog extins, credibilitatea ta ar putea fi pusa la indoiala. Daca nu este concis, mesajul tau va pierde un impact.

http://www.success.com/article/5-common-mistakes-you-make-in-a-conversation

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 5 =