Cinci lecții bune de la şefii răi

 goodlessonsfrombadbosses

Toată lumea a avut unul. Sunt o mulţime. Cercetările recente prezentate de psihologul și ledear-ul in consultanţă Robert Hogan la American Psychological Association a aratat ca 75 la sută din angajati raportează că seful lor reprezintă cea mai rea parte a muncii. Următoarele sunt cinci lectii care pot fi invatate de la sefii răi.

1. Ascunderea de responsabilitate

Abilităţile de comunicare interpersonală inexistente a șefului şi stăpânirea unei agresiuni pasive nu sunt de loc potrivite pentru un loc de muncă. Echipa ta va ști dacă nu vrei să fii acolo, sau dacă nu esti interesat în a fi un lider puternic. Când vine vorba de conducere și maximizarea potențialului echipei, un mediu sănătos, colaborativ întotdeauna va fi mai eficient decât izolarea sau condescendența.

  1. Favoritismele

Evident favoritismul creaza tensiune in echipa de “favoriti” și cei care nu au fost tratați în același mod. S-ar putea sa existe preferinte in cadrul echipei, dar ar trebui ca totul sa fie mai discret. Vor exista indivizi cu care preferi sa lucrezi mai mult, dar nu ar trebui ca acest lucru să se intefereze cu judecăți, evaluări sau activități de zi cu zi.

3.A da vina mereu pe altii

O documentație temeinică poate salva locul de muncă (pastrand toată corespondența, inclusiv texte, în dosare organizate), iar dacă simțiți ca circumstanțele justifică acest lucru, ia în considerare ca ajung la managementul superior pentru ajutor.

4.Lipsa indrumarii

Unele autorități de supraveghere nu au nici un interes în gestionare, și trebuie să înveți să te gestionezi singur. Uneori, acest lucru implică gestionarea lor într-o anumită măsură.

  1. Ignorarea feedback-ului

Cel mai mare sentiment de validare vine de la a fi ascultat într-adevăr. Feedback-ul este important intr-o echipa, pentru a putea colabora in cel mai productiv mod.

http://www.success.com/blog/5-good-lessons-from-bad-bosses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 3