Cinci lucruri nebanuite care iti vor ucide cariera

AAEAAQAAAAAAAAgiAAAAJDhiNjU2ZDA0LWE3ZWEtNGI1Ny04ZDdiLTNkN2Q1YmFlMmI3YQ

Sunt atât de multe lucruri care pot ucide carierele oamenilor buni si muncitori. Greşelile oneste de multe ori atrag consecințe dure. Un studiu recent realizat de VitalSmarts a constatat că 83% dintre oameni au văzut pe cineva facând o gafă care a avut rezultate catastrofale pentru cariera lor, reputație, sau afacere, iar 69% au recunoscut că ei înșiși au făcut ceva ce le-a afectat carierele: -31% au spus că i-a costat o promovare, o marire de salariu, sau chiar un loc de muncă, 27% au spus că au deteriorat o relație de lucru, iar 11% au spus că şi-au distrus reputația.

Aceste cifre arată cât de dăunători putem fi pentru propria carieră, dacă nu suntem atenti. Lucrurile mici pot în timp să submineze cariera. Vestea bună e că, dacă suntem conștienti de ele, le putem controla înainte să ne afecteze cariera.

Prea multe promisiuni şi prea puţine fapte. Este tentant să le promiţi şi luna de pe cer colegilor și clienților, mai ales atunci cand esti cinstit si harnic și crezi că poți face. Problema este că nu există nici un punct în crearea unei presiuni suplimentare, care te poate face sa arati prost. Dacă promiți să faci ceva ridicol de rapid și pierzi termenul limită doar un pic, vei crede probabil că ai făcut o treabă bună pentru că încă ai livrat rapid. Dar, în momentul în care promiti ceva cuiva, ei nu se așteaptă la nimic mai puțin. Sfârșești să arati teribil atunci când cazi de fraier, ceea ce este o rușine, pentru că ai putea să fi făcut aceeași lucrare de calitate, în același interval de timp, cu rezultate foarte bune dacă ai fi configurat așteptări realiste de la început. Aceasta este una dintre acele situații în care percepția contează mai mult decât realitatea.

Complacerea. Cât timp a trecut de când ai învățat în mod proactiv o nouă abilitate, sau chiar ti-ai lustruit CV-ul? Dacă nu iti poţi aminti, este posibil să te fi complăcut un pic în situatie, iar complacerea este un adevărat criminal al carierei. Este ceea ce se întâmplă atunci când ai devenit comod si presupui că nimic nu se va schimba vreodată.

Teama de schimbare. Teama de schimbare este geamanul malefic al complacerii. Acesta acționează în mod activ pentru a păstra lucrurile la fel. Sigur ai văzut asta din prima zi la locul de muncă, atunci când cineva a rostit cuvintele de temut, “Dar am făcut întotdeauna în acest fel.” Într-un studiu, 91% dintre respondenți au declarat că cei mai de succes angajații sunt cei care se pot adapta la locul de muncă în schimbare. Schimbarea este o parte constantă a vieții noastre, atât personal cât și profesional. Nu are importanță dacă credeți că lucrurile ar trebui să se schimbe sau dacă preferați vechile moduri, este pur si simplu schimbare.

Un ego prea mare. Ai lucrat vreodată cu cineva care a avut un șir de succese și a început să creadă că el este inceputul și sfârșitul gloriei? Succesul este important. Aceasta stimulează cu siguranță cariera, și se simte într-adevăr, foarte bine. Problemele apar odată ce incepe sa ti se urce la cap. Incepi sa te gandesti ca succesul va dura pentru totdeauna și că ai dreptul la el. Niciodată nu vei fi multumit si nu te vei bucura de el. Odată ce începi să te gândești că tu ești totul, te pregătești pentru un eșec foarte dureros.

Pierderea din vedere a imaginei de ansamblu. Oamenii deștepți învaţă cum să păstreze imaginea de ansamblu sub control prin cântărire priorităților zilnice împotriva unui obiectiv atent calculat. Viața înseamnă imaginea de ansamblu, și atunci când o pierzi din vedere, totul are de suferit.

Negativitatea. Uneori, când te simți negativ și la pământ, starea de spirit se poate scurge și afectează alți oameni, chiar dacă nu intenționezi acest lucru. Oamenii care răspândesc negativitate prin departamentul lor și se plâng de munca sau alte persoane complică lucrurile şi pentru ceilalţi.

Inteligenşa emotională scazută (EQ).

Lingușirea șefului. Unii oameni sunt lingusitori cu sefii. Lingușirea nu are nimic de-a face cu o adevărată relație construită pe respect; este un mod meschin și viclean. Folosind lingusirea pentru a incerca sa obtii ceva este nedrept pentru ceilalti colegii care încearcă să obtină acelasi lucru, dar pe merit. Da, poti să consolidezi relația ta cu seful, dar nu prin subminarea colegilor.

https://www.linkedin.com/pulse/curious-things-kill-your-career-dr-travis-bradberry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

72 − 62 =