Cinci lucruri pe care le poţi face pentru a-ţi îmbunătăți starea de spirit în 20 de minute, când ne schimbăm mentalitatea, vom schimba cursul vieții noastre

thingsyoucandotoimproveyourmindsetinminutes

Starea de spirit este un mod de gândire setat de atitudini, spune psihologul Carol Dweck, renumit pe plan mondial la Stanford, care a descoperit după ani de cercetare că dedicarea, munca grea si capacitatea de adaptare sunt mult mai importante pentru obtinerea succesului decât creierul sau talentul. Atunci când ne schimbăm mentalitatea, vom schimba cursul vieții noastre.

Putem face acesti pasi simpli in fiecare zi, rapid și ușor, pentru a ne îmbunătăți modul de gandire:

  1. Doar respiră. (5 minute)

Studiile arată că doar câteva minute pe zi de liniște ne poate elibera creierul și il face disponibil pentru ideile cele mai inovatoare. Aşează-te într-un loc liniștit, cu picioarele pe podea, și mâinile pe langa corp sau pe genunchi. Acum poti sa iti imaginezi un loc sau un peisaj care iti aduce linişte. Doar respiră, în mod conștient și profund. În cazul în care gândurile încep să se amestece doar remarcheaza-le, apoi intoarce-te înapoi la imaginea ta. Nu trebuie să fii un expert în meditație pentru a face acest lucru. Cinci până la 10 minute de respirație, profundă în timpul zilei te poate ajuta, de asemenea, sa ajungi din nou pe drumul cel bun atunci cand nivelul de stres este crescut, și iti poate lumina mintea pentru a gasi o soluție mai bună pentru problemele cu care te confrunti.

  1. Verifică-ți gândurile. (5 minute)

Gândurile noastre sunt puternice. Ele creează sentimente, ceea ce conduce la acțiuni și comportamente care determină dacă ziua noastră merge bine sau nu. Invatand că avem puterea de a ne alege gândurile este una dintre cele mai puternice lucruri pe care le putem face pentru a avea grija de viața noastră. Pastrand cinci minute pentru a ne asigura că gândurile noastre sunt pozitive începem ziua cu o stare de spirit pozitiva.

  1. Lista de recunoştinte. (3 minute)

Seteaza cronometrul și notează cinci lucruri pentru care esti recunoscător în fiecare zi. Potrivit cercetarilor realizate de către psihologul Robert Emmons, un jurnal contribuie la o atitudine pozitivă, și te face să te simțim mai bine, dormi mai bine și chiar ai sisteme imunitare mai puternice. Încearcă sa scrii o listă diferită în fiecare zi, iar la sfârșitul săptămânii vei fi surprins de modul în care acest lucru ajută la starea ta de spirit.

  1. Stabileste-ti planurile pentru a doua zi. (5 minute)

Înainte de a pleca în dimineața, inchipuie-ti modul în care doresti ca ziua să se încheie.

  1. Scapă de zgomote. (2 minute)

Alege altceva ce să asculţi atunci când începi ziua. Fa naveta de dimineață, fără a asculta știrile (niciodată nu e pozitiv), sau fara sa vorbesti la telefon sau să verifici retelele sociale. Asculta muzica preferată, vei avea suficient timp sa afli ce se întâmplă în lume atunci când ajungi la destinație. Fă acest lucru pentru o săptămână și vei ajunge la locul de muncă într-o stare de spirit mai calmă, mai pozitivă și relaxată. Cel mai important dintre toate, vei descoperi că nu ai pierdut nimic.

Doar 20 de minute și te conduc pe drumul spre o stare de spirit mai pozitivă. Practica acest timp doar două săptămâni şi vei vedea o diferenta destul de mare in productivitatea si atitudinea ta.

http://www.success.com/article/5-things-you-can-do-to-improve-your-mindset-in-20-minutes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

83 + = 92