Cinci lucruri pe care liderii de succes nu le spun

IMG_1164

Scoate aceste expresii din vocabularul tau pentru a câștiga respect ca lider.

“Eu sunt expertul intenției mele, dar tu ești expertul impactului meu.”
Aceasta fraza populara in conducere este unul dintre motivele pentru care mulți lideri se luptă in ziua de astăzi. De câte ori ai avut o conversație cu cineva doar pentru a afla daca au interpretat mesajul în mod diferit decât intenționai?
Cuvintele pe care le utilizezi in calitate de lider, chiar dacă fără intenții rele, pot produce încă un impact negativ asupra echipei tale. Problema este că s-ar putea ca nici macar sa iti dai seama ca o faci.

Urmatoarele sunt cinci fraze comune care pot crea respingere din partea angajaților tai:

1. “Nu pot să fac nimic.”
Ai sunat vreodata la serviciul cu clientii și ti s-a spus: “Îmi pare rău, nu pot face nimic.” Frustrant, nu? Această frază insinuează ca ai ramas fara idei. Ai urma pe cineva care nu are idei? Liderii buni nu raman niciodata fara idei; există doar lucruri pe care nu le-au încercat încă. Te-ai putea simti frustrat si simti ca nu poti face nimic in acest moment, dar dacă utilizezi frecvent această frază, asteapta-te ca echipa ta să se simtă fără speranță și pesimista.
Înlocuieste aceasta fraza cu: “Dacă aș avea o baghetă magică, ce altceva aș putea face?”

2. “Întotdeauna” și “Niciodată”
Expresiile absolute sunt periculoase pentru a le utiliza in dialectul de conducere. Vechea zicală “nu spune niciodată niciodata” este adevărata aici. Când vine vorba de ai conduce pe altii, aminteste-ti că oamenii au memorie de lunga durata și aceste tipuri de fraze ar putea avea efect de bumerang. Cu cât este mai ridicol un comentariu de acest gen, cu atât mai mult va fi amintit.

Înlocuiți-l cu:. “De obicei”, “uneori” sau “nu am experimentat asta încă”.

3. “Nu, pentru că …”.
Această sintagmă te va eticheta drept un lider negativist, sau mai rău, liderul care nu este deschis la idei noi. Dacă realizezi ca gandesti in mod constant sau spui des : “Noi nu putem face acest lucru, deoarece niciodată nu am facut asa ceva,” sau “Nu, pentru că am făcut întotdeauna așa …”, acesta s-ar putea sa fii tu. Angajații nu vor sa urmeze un lider negativist. În cazul în care unul dintre membrii echipei oferă o idee nouă, nu este nevoie de prea multe comentarii gen “Nu, pentru că …”, pentru ca s-ar putea sa nu mai vina nici o idee.
Înlocuieste expresia cu: “Da, am putea face asta dacă …”

4. “Are vreun sens?”
Ai putea fi în căutarea unui acord sau sa te asiguri de claritate prin utilizarea acestei fraze, dar insinuează că angajații tai pur și simplu nu înțeleg. Nu numai aceasta, dar acest tip de formulare sună ca o prelegere de la părinții tăi. Una dintre cele mai rapide moduri de a închide ușa comunicarii este de a vorbi de jos cu cineva. Astepta-te sa vezi rezistență atunci când utilizezi această abordare.
Înlocuieste-o cu: “Aveți întrebări pentru clarificare?” Sau “Nu sunt sigur că am explicat acest lucru în mod corect. Tu ce crezi?”

5. “Dar”
În calitate de lideri, suntem adesea învățați să indulcim o critică pornind de la un compliment, cum ar fi “Îmi place foarte mult munca ta, dar trebuie sa lucrezi mai mult la respectarea termenelor.” Când angajații isi dau seama ca folosesti in mod constant acest cuvant, incep sa se obisnuiasca cu faptul ca exista un ,, dar’’ si nu se zbat prea tare. De fapt, ai putea trece complet peste compliment sau vei incepe sa pui la îndoială sinceritatea ta.
Înlocuiți-l cu: Orice varietate de fraze! Amesteca-le si scapa de cuvântul “dar” cu totul. Ai putea lua în considerare, de asemenea, să faci complimentele doar intr-un singur context. Nu totul trebuie să fie un moment docil.

http://www.success.com/article/5-things-successful-leaders-dont-say

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

48 + = 53