Cinci lucruri pe care toti negociatorii de success le stiu

Conform Forumului Economic Mondial, negocierea va fi una dintre primele 10 abilități necesare pentru succes în 2020. Nu aștepta până în 2019 pentru a începe să iti dezvolti aceste abilitati; acum este momentul sa iei atitudine și să înveti cum să negociezi.
Incepe cu aceste strategii-cinci lucruri pe care toți negociatorii de succes le stiu:

1. Întotdeauna aminteste-ti, costul este mai mic daca intrebi decat daca nu o faci
Poate fi stresant sa intri într-o negociere cu un superior, dar de obicei acest lucru se linisteste . În cazul în care nu ceri, nimeni nu iti va da. Fie că este vorba de un salariu mai mare, mai multe zile de concediu sau o misiune mai buna, negociaza pentru tine. Daca vrei ceva, atunci, cere-l!

2. Afla ce are cealaltă parte de oferit și fa solicitările în consecință.
Cu alte cuvinte, să fii rezonabil. Cu toate că este inteligent sa ceri un pic mai mult decât te aștepti sa obtii, nu începe negocierea cerand mult mai mult decât te-ai putea aștepta, eventual, sa primesti. Dacă stii bugetul companiei tale, cere o creștere salarială în această sumă. Dacă doresti câteva zile de concediu, nu cere două luni de concediu plătit, astfel încât să poti face tu o calatorie in jurul Europei. Este bine sa ai așteptări mari, dar nu atât de mari încât cererea ta sa fie afara domeniului de posibilități.

3. Cunoaste cererile locului de muncă.
De asemenea, pentru a putea cere mai mult înseamnă mai multă muncă, asadar asigura-te că esti pregătit pentru noile responsabilități. La fel ca tine ar trebui să știi ce poate compania ta oferi în mod rezonabil, ar trebui sa stii, de asemenea, care sunt capacitățile tale- cu toții dorim promovarea, dar poate nu suntem neapărat calificati pentru ea. Dacă negociezi pentru un loc de muncă sau o atribuire pe care nu o poti finaliza cu succes, iti vei afecta credibilitatea in urmatoarea negociere.

4. Întotdeauna scopul tau sa fie ceea ce este cel mai bine pentru tine si pentru grup. Cu toții intram în negocieri incercand sa obtinem exact ceea ce ne dorim, dar este important să ne amintim că cealaltă persoană sau grup are aceeași mentalitate. Scopul tau ar trebui sa fie obtinerea celui mai bun rezultat posibil pentru toți cei implicați. Cere ceea ce vrei, dar să fii gata să facă unele concesii. În cazul în care cealaltă parte este nemultumita de modul în care decurge negocierea, s-ar putea sa nu fie de acord cu nimic.

5. Toate aspectele legate de viață și de muncă pot fi negociate. S-ar putea sa crezi că negociezi doar la locul de muncă și că ai învățat să o faci doar ca un adult. Dar este probabil sa fi negociat pe tot parcursul vietii tale. Copil fiind, te-ai târguit cu părinții tăi să mănânci o bucată de tort în plus sau sa mai stai o ora in plus afara. La facultate, ai negociat cu colegi de camera despre regulile spațiului de locuit. Atunci când te-ai căsătorit, ai negociat cu partenerul tau despre toate aspectele legate de nunta ta. Ca părinte, ai negociat cu copilul sa-l faci să meargă la școală sau la culcare. Deci, aduna abilitățile pe care le-ai învățat de la aceste negocieri din viață și aplica-le la locul de muncă. S-ar putea sa fii un negociator expert și pur și simplu nu ti-ai dat seama pana acum.

http://www.success.com/article/5-things-all-successful-negotiators-know

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 4