Cinci moduri de a depăși cele mai comune temeri despre munca


Frica este un raspuns la pericolul fizic și emoțional; trebuie sa ne tina in alertă și în condiții de siguranță. Dar, prea multa frica in legatura cu amenințările percepute provoacă doar anxietate și stres, iar la locul de muncă, acest lucru ne poate afecta cariera.
Urmatoarele sunt cinci dintre cele mai comune temeri ale oamenilor despre muncă, și cinci modalități de a le depasi:

1. Frica de a nu te potrivi cu locul de munca
Teama de respingere a fost tot timpul prezenta la oameni. In vremurile tribale, sa fi fost evacuat din siguranța unui grup însemna moartea, așa că această teamă s-a înrădăcinat în noi.
Antidotul: Asculta cu atentie și ramai deschis.
Mai mult decât orice, alții vor să știe că le asculti ideile și preocupările. Nu trebuie să contribui la fiecare discuție, dar echipa ta va aprecia știind ca te-ai interesat de discutie. Din moment ce toată lumea are idei diferite, sa ramai deschis in a asculta experiențele altora inseamna o sansa de a-ti imbogati cunostintele.

2. Frica de a te simti blocat
Noi toți vrem să simțim ca ne putem muta într-o companie și să fim recompensati. Știind că e în puterea noastră de a influența, aceasta va ajuta la atenuarea acestei temeri.
Antidotul: Învață să gândeasti cu două niveluri mai sus.
Intreaba-te pe tine insuti: De ce doreste sau are nevoie superiorul sefului meu? Care este cea mai mare provocare a acelei persoane? Cum pot face ca șeful meu să dea bine în ochii acelei persoane? Cu ce pot contribui în abilitățile, expertiza și rezultatele?

3.Frica de a nu fi apreciat
Este o trăsătură normală, umană să cautam atenția și laudele altora. Este atunci când nu ne prețuim pe noi înșine asa cum am merita, capabili și destul de buni, lasam această teamă să ne conduca.
Antidotul: refuză să critici și da tot ce ai mai bun
Atunci când găsești cu adevărat ceva placut la altii, ei răspund de obicei prin amabilitate. Găsirea lucrurilor pozitive într-o situație te va ajuta sa aduci o atmosferă diferită întregii echipe. Fii încrezător că esti o persoană agreabilă. Nu contează cum, fii prietenos cu toată lumea.

4. Frica de inadecvare / Eșecul
Teama de eșec ne poate face reticenți în a ne implica sau a încerca noi proiecte, provocatoare. Atunci când ne face să amânăm sau să nu stabilim noi obiective, aceasta poate duce la singurul lucru de care ne temem- impactul negative asupra carierei noastre.
Antidotul: Clarificarea așteptărilor și rezistenta la perfectionism.
Adresați-vă șefului: “Cum va arata succesul la sfarsitul acestui proiect?” Apoi, decideti de ce feedback aveți nevoie de-a lungul drumului pentru a va asigura că sunteți pe drumul cel bun. Amintiți-vă ca nu există nici un astfel de lucru la fel de perfect. Fii dispus să încerci lucruri noi. Întreabă-te: Ce am învățat? Ce s-ar fi putut face diferit dacă am fi stiut de la început?

5. Frica de a fi concediat
Există o mulțime de motive pentru care oricine poate fi concediat: Compania pierde clienții cheie, există schimbări uriașe în industrie sau managementul nou dorește să preia compania într-o direcție diferită. Noi nu putem controla întotdeauna, dar ne putem pregati pentru acest lucru.
Antidotul: Rămâi conștient și pregatit.

Pastreaza un dialog deschis cu colegii și șeful tău. Cunaste industria și unde se incadreaza compania dumneavoastră in această piață. Cum actioneaza în ceea ce privește finanțele, clienții cheie și schimbările probabile? Fără să te pkangi, întraba șeful ce puteți face pentru a ajuta la diminuarea volumului de muncă și a face progrese pentru proiecte și obiective. Cele mai multe dintre toate, păstrează o listă cu propriilor realizări, astfel încât să nu poti numai să le articulezi, dar sa le si folosesti, dacă ai nevoie dintr-o dată de actualizarea CV-ul tau.

http://www.success.com/article/5-ways-to-overcome-your-most-common-fears-about-work

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 3 = 3