Cinci moduri de a iesi dintr-o capcană de luare a deciziilor

decisions-decisions-sidebar-art

Uneori, răspunsul corect este schimbarea perpectivei. “Avem tendința de a defini alegerile noastre prea restrâns, pentru a le vedea în termeni binari.” Combate “încadrarea îngustă” cu acești cinci pași:

  1. Gândeste-te in termen de ’’Şi’’, nu ’’Sau’’. Atunci când viața pare să iti fi dat sansa sa alegi, în primul rând întreaba-te, daca există o cale de a le putea alege pe amandoua? Vei fi surprins de cât de des este posibil.

2.Găseste pe cineva care a rezolvat o problema ca a ta. În cazul în care te simți blocat în imposibilitatea de a descoperi opțiuni noi, cere sfatul oamenilor care s-au confruntat cu dileme similare, înainte. Vei descoperi probabil idei care nu ti-au trecut tie prin cap.

  1. Distruge dilemele, ” indiferent sau nu” . Cand te descoperi tu singur sa deliberezi despre “, indiferent dacă sau nu faci lucrul X”, acesta este un steag de avertizare ca ai putea fi prins într-un cadru îngust. Continua sa mergi mai departe pentru mai multe opțiuni.

  1. Exploreaza optiuni noi. Dacă toate opțiunile pe care le ai în vedere în prezent au dispărut brusc, ce altceva ai putea face? Vei fi surprins de cât de ușor este sa revii vu opțiuni neexplorate.

  2. Indragosteste-te de două ori. Continua sa cauti noi opțiuni, până când vei gasi cel puțin două cu care sa te simti fericit. Având două opțiuni ne ajută să fim mai obiectivi cu privire la punctele forte și punctele slabe ale fiecărui.

http://www.success.com/article/5-ways-to-break-out-of-a-decision-making-trap

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

74 − = 71