Dezvoltarea tehnologiei, accesul la internet și economia si-au reconectat în mod fundamental modul in care generatia mileniului abordează munca şi cariera. Cu o medie de vechime de doi ani sau mai puțin, generația mileniului crează oportunități pentru a crește viitori lideri din cadrul organizatiilor. Pentru a păstra cu succes liderii de mâine, generatiile de azi trebuie să înțeleagă şi să-i motiveze pe muncitorii de ultimă generație.
1. Inovare. Generaţia mileniului se va înclina spre tehnologie pentru a rezolva problemele complexe. O data cu decizia de a lucra la o companie, 78 la suta dintre aceştia sunt puternic influențaţi de cat de inovatoare a fost compania, potrivit unui studiu realizat în 2014 de firma de consultanță Deloitte.
2. Dezvoltare. Agenția de branding Milenara Branding a descoperit că lipsa de oportunități de carieră este un motiv pentru care generația mileniului părăseşte o organizație.
3. Colaborare. Conform unui studiu realizat in 2014 de către societatea privată de cercetare Qualtrics, 74 la suta din generația mileniului s-a clasat pe un mediu de lucru colaborativ ca prima sau a doua caracteristică pe care o caută la loc de muncă.
4. Flexibilitate. Cisco Systems a descoperit recent că un procent de 69 la suta dintre cei care reprezinta generația mileniului cred că prezența la birou, în mod regulat, este inutilă. Generatia nouă a crescut într-o epocă în care aceştia ar putea apela la Internet pentru a personaliza orice, de la haine la autoturisme.
5. Scop. Potrivit Centrului Bentley University pentru Femei și de Afaceri, 84 la suta din generația mileniului spun ca ceea ce face diferența este mai important decât recunoașterea profesională.