Cinci moduri de a rămâne pozitiv chiar şi după o zi proastă

waystostaypositivewhenyourehavingabadday 

Este Legea lui Murphy. Cu toții avem zile proaste când se pare ca nimic nu merge. Dar puțini pot concura cu Charles, un om care a experimentat veștile proaste de o viață într-o singură zi.

Charles a trăit o viață stresantă. El lucra de dimineața până seara, fără timp pentru neplaceri. Habar nu știa, când s-a trezit într-o dimineață, a constatat ca a pierdut deja mai mult de $ 200.000 din moștenirea lui de o familie din cauza unui “prieten.” Într-o întorsătură care nu avea legătură cu evenimentele, și-a pierdut locul de muncă în aceeași zi. În acea seară a mai descoperit insă că soția lui a depus actele pentru divorţ.

Noi nu avem control asupra modului in care viaţa ne joacă, dar nu trebuie să fim o victimă a tiraniei sale. Cu câteva perspective pricepute și pași de acțiune pozitivă, putem trece prin aproape tot ce ne apare in cale.

Aici sunt cinci moduri de a rămâne optimist și pozitiv, chiar și atunci când viața nu cooperează:

  1. Elaborează un plan.

De multe ori ne simtim doar “off” și lăsăm ca aceasta stare sa ne afecteze zilele, fără a afla in primul rand ce ne-a facut sa ne simtim in asemenea mod. Așa că identifică ce te face să te simți descurajat. Fii specific. Și, odată ce ai terminat, elaborează un plan. Scrie ce poți face pentru a imbunatatii starea ta de spirit.

  1. Asociază-te cu câștigătorii.

Avem tendința de a gândi ca oamenii ne stau în cale. Aceasta nu este o veste, dar cât de des ne oprim și observăm cu cine vorbim în fiecare zi? Grupul care se plânge de o majorare de gaz cu două procente nu este probabil același grup care discută despre cele mai noi opțiuni pe acțiuni. Sunt două mentalități diferite. Cea mai mare investiție pentru o persoană care tinde să locuiască în mod nejustificat în dificultate sau probleme este de a găsi un grup de oameni pozitivi la minte, de succes. Cum au ajuns acolo unde sunt? Cum gandesc?

  1. Vorbeşte în cuvinte pozitive.

Avem tendința de a crede ceea ce noi spunem. Mințile noastre literalmente merg în direcția cuvintelor noastre. Desigur, nu ne putem vorbi noua inşine ca la o ființă mai înaltă, dar putem avea o perspectivă mai pozitivă observând bunatatea, anticipând un rezultat pozitiv și vorbind cu voce tare. Este aproape imposibil să strigi: “Ma simt fantastic!”, şi să fii deprimat în același timp. Câteva afirmații verbale pe tot parcursul zilei te vor ajuta la drumul lung şi iti vor creşte pozitivitatea.

  1. Râzi oricum.

In zilele noastre provoacă mult stres să subliniezi politica, economia, stratul de ozon, etc. Cu toate acestea, există un consens în rândul profesioniștilor din domeniul medical că râsul îți va face o lume ma bună.

  1. Executarea.

După ce ai identificat ceea ce iti afectează spiritul, ai făcut un plan pentru a depăși și ai dezvoltat unele arme mentale, este timpul pentru lupta propriu zisă. Pune-ţi gândurile în acțiune. Este greu să îţi faci griji cu privire la o problemă în timp ce eşti ocupat cu rezolvarea ei. Acest lucru nu îţi acordă timp pentru a fi pasiv. Infurie-te. Devino agresiv. Atacă problemele tale cu o răzbunare. Actul fizic de executare este o armă diabolică împotriva a orice ai și poate crea un sentiment surprinzător de fericire în mijlocul crizei.

Charles, care a avut, fără îndoială, o zi mult mai rea decât tine, si-a ajustat pierderile și chiar l-a iertat pe prietenul lui hoţ. El şi-a folosit abilitățile pentru a merge mai departe într-o nouă carieră și a întâlnit o femeie frumoasă în acest proces. El a învățat foarte multe despre el însuși, a găsit unele priorități noi. Acum este mai fericit decât a fost într-o lungă perioadă de timp și caută oportunități de a împărtăși succesul cu alții. Dacă Charles a putut face acest lucru, poți și tu.

http://www.success.com/blog/5-ways-to-stay-positive-when-youre-having-a-bad-day

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

40 − 31 =