Cinci sfaturi pentru a gestiona conflictele când lucrezi cu persoanele opuse tie

Extrovertiții și introvertitii sunt profund diferiti. Extrovertii se percep a fi cei carora le plac sa se gaseasca inconjurati de alte persoane. Introverții vad socializarea ca pe o epuizare si isi recapata energia cu timpul petrecut in singuratate. Extrovertii vorbesc în loc sa gandeasca; introverții gandesc in loc sa vorbeasca. Aceste diferențe pot crea haosul in astfel de perechi, dar pentru cei care sunt capabili să lucreze împreună, punctele forte combinate ale acestora pot aduce rezultate incredibile, la care n-ai fi putut ajunge pe cont propriu.

Jennifer B. Kahnweiler, autor al The Genius of Opposites, împărtășește aceste șase strategii pentru a depasi conflictele, si a gestiona dezacordurile care apar in perechea formata dintr-un extrovertit si un introvertit:

1. Nu uita de diferențele de energie.
Accepta faptul că energia partenerului introvertit ar putea disparea din cauza multimii sau colegul tau extravertit ar putea deveni prea exagerat în timpul conflictului. În timpul conflictului și stresului exageram punctele noastre forte (cum ar fi, vorbim mai des și mai tare ca extrovertiti sau ne retragem in noi ca introvertiti). Rezista tendinței de a amplifica trasaturile tale naturale. Uneori, un timeout este cel mai bun remediu pentru a te ajuta să te reculegi si sa gandesti cu mintea lipede intreaga situatie. Apeleaza la pauze sau câteva momente de liniște pentru a te menține în mișcare spre rezoluție.

2. Spune-le de ceea ce ai nevoie.
Ai posibilitatea să stabilesti bazele pentru o comunicare clară atunci când te angajezi in conflict. Lasa ca partenerul tau sa stie exact ceea ce vrei, ceea ce ai nevoie pentru a evita puseurile emotionale. În cazul în care ai nevoie de un spațiu privat la locul de muncă, spune-le. Sau, dacă ai nevoie să scapi de gânduri, spune acest lucru.

3. Gestionarea crizelor împreună.

Atunci când are loc o criză inevitabila, puneti-va gandurile impreuna pentru a gasi o solutie. Acest lucru înseamnă că de multe ori sa te bazezi pe partener în pereche, este cea mai eficienta si mai la indemana solutie in rezolvarea problemei.

4. Gaseste o parte terta.
Uneori, atunci când ajungi la un impas, nu va funcționa nici o discutie. Cea mai bună acțiune pe care o poti lua este sa faci rost de o parte neutră, un străin obiectiv,care sa arbitreze situatia si astfel sa ajungeti la un acord.

5. Mersul pe jos, un sfetnic bun.
Ia în considerare mutarea conversației în afara biroului. Sa isi spuna ideile incojurati de mai multa lume ii ajută pe extroverti, în timp ce mersul pe jos singuri ii ajuta pe introverti sa isi limpezeasca mintea. Introvertitii vor răspunde la ritmul relaxat. De asemenea, ei vor conserva energia prin faptul că nu trebuie să se concentreze pe contactul vizual si alte comportamente .

Cu cât sunt mai mari mizele situatiei, cu atat mai important este pentru contrarii să aducă o lupta ca si o echipă orientată spre rezultat.

http://www.success.com/article/5-tips-to-handle-conflict-when-youre-working-with-your-polar-opposite

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 2 =