Cinci sfaturi pentru a învăța mai repede

Pentru a deveni un performer important, trebuie să înveți mai repede. Cum faci asta?

1. Conectează obiectivele din viață cu ceea ce vrei să înveți.
Dacă doriți să învățați ceva mai repede, trebuie să cunoașteți mai întâi legătura dintre obiectivele invatatului și viața de vis. Nu veți ști ce să învățați și ce competențe și capacități să dezvoltati până când nu știți care este misiunea voastra in viata. În caz contrar, doar ve veti juca cu abilitățile. Veți juca învățând ceva, dar nu vă veți implica în ele.
Deci, odată ce știi cum vrei să fie viața ta, care sunt pasiunile tale, vei sti ceea ce trebuie să înveți pe drum și apoi totul se va schimba.

2. Urmează un exemplu. Nu reinventa roata.
Dacă vrei să înveți ceva, trebuie să poți modela ceva. Trebuie să poti vedea pe cineva care deja a făcut-o. Trebuie să puteți citi despre cineva care deja a făcut-o. Trebuie să experimentezi pe cineva care deja a făcut-o. Cel mai rău lucru pe care îl poti face în procesul de învățare este începutul de la zero. Fără niciun fundament este cel mai lent mod de a învăța.
Așa că citiți o carte despre cineva care a făcut deja ce vreți să faceți. Luați un curs de la cineva care a realizat deja ceea ce doriți să faceți. Există atât de multe exemple dupa care puteti sa învățați și trebuie să începeți cu asta.

3. Practică.
Trebuie să faceți o practică consecventă pentru a stăpâni seturile de competențe. Dacă vrei să înveți ceva, trebuie să te implici profund pentru o perioadă lungă de timp. Nu poate fi un eveniment sau un seminar de weekend. Nu poate fi un singur curs. Trebuie să fie ceva in care sa te implicit cu multa practica.
Deci, trebuie să practicați ceva în mod constant, la un anumit nivel în fiecare zi. Și oamenii vor spune, “Wow, cum ai ajuns la aceasta performanta?” Le vei spune, “Am lucrat la asta. In fiecare zi.”

4. Obtine feedback pentru dezvoltare.
Este vorba despre obținerea de feedback, fie că este vorba de un prieten, de familie, de soț sau de cineva care doar se uita.
Există câteva lucruri care pot distruge învățarea, și acestea sunt atunci cand oamenii sunt atât de brumați în feedbackul lor sau sunt atât de hotărâtori în legătură cu ceva, ca le oprește învățarea. Dacă feedback-ul vine dintr-un loc întunecat sau de la persoană obișnuită, atunci nu-l ascultați. Nu este nimic relevant acolo pentru că este din spațiul greșit. Nu ar trebui să însemne nimic pentru tine când oamenii sunt nedrepti cu tine și nu te cunosc.

5. Stabileste un termen limită.
Fără u termen limita pentru dezvoltarea competențelor, nu vei acționa niciodată. Nici un termen nu înseamnă distracție garantată. Deci, când trebuie să înveți acest subiect nou sau să atingi nivelul de calificare următor? Care este consecința dacă nu vei învăța până atunci? Cunoașterea răspunsului la aceste două întrebări va accelera procesul de învățare.

http://www.success.com/videos/youtube/5-ways-to-learn-faster

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

94 − 84 =