Cinci trasaturi negative ale liderilor neincrezatori

Adevărul este că un comportament de management defectuos este prea comun și de obicei este condus de un singur factor: nesiguranța. Toți liderii au nesigurante chiar daca nu recunosc. Liderii buni doresc să facă bine pentru oamenii și organizația lor (Ce se întâmplă dacă nu adopt decizia corectă pentru angajații mei? Și dacă această idee nu funcționează?). Dar pentru liderii slabi, de multe ori nesiguranțele provin de la un nivel personal.

Urmatoarele sunt cinci comportamente de leadership negativ, care sunt conduse de insecuritate:

1. Intimidarea
Acest comportament se manifestă de obicei sub forma de cuvinte dure și acțiuni necorespunzatoare față de angajați.
Justificarea acestui tip de comportament dur este de obicei: “, de acest lucru este nevoie pentru a face treaba.” Unii manageri cred ca dand un exemplu de un angajat vor încuraja restul echipei sa faca lucrurile bine, când de fapt, acesta are un efect opus. Vizionarea colegilor batjocoriți public servește doar pentru a reduce moralul și a crea frica.

2. Atotstiutorul
Atitudinea aici este una de superioritate. Acest manager are toate răspunsurile și vrea ca toată lumea să afle. O parte din rolul unui lider este de a ajuta angajații să crească și să se dezvolte. Cu ,,eu le stiu pe toate’’ nu va fi niciodată îndeplinita această sarcină. Angajații ale căror opinii, idei și decizii sunt în mod obișnuit strivite vor ajunge in cele din urma sa se complaca sau sa înceapa căutarea de noi locuri de muncă.

3. Lipsa răspunsului
Acest lucru se intampla atunci când liderul nu răspunde la solicitările sau ignoră complet situația într-o încercare de a evita lipsa de experiență revelatoare. Nesiguranța în joc aici este frica de a fi expus ca ignorant.
Liderii care nu se simt confortabil cu expertiza lor (și limitările lor), vor fi amenințați de către angajații care știu mai mult decât ei și de situațiile în care lipsa lor de expertiză este evidentă. Gestionarea este o abilitate complet diferita de cunoaștere. Nu trebuie să fii expert in toate pentru a fi un mare lider. Trebuie doar să știi cum să obții rezultate de la oameni.

4. Gestionarea la scară mică
Acest lider ia proiectele din mâinile oamenilor și pur și simplu ii face pe angajati sa se simta inutili la fiecare pas. Fie că este condus de ego-ul umflat (nimeni nu poate face acest lucru la fel de bine ca el) sau lipsa de încredere în abilitățile angajaților, liderul care gestioneaza la scara mica ii este pur și simplu frică să ii dea drumul.
Liderul nu poate atinge succesul cu un proiect pe care nu l-a urmarit pas cu pas sau nu l-a facut chiar el. Acest lucru se întâmplă de multe ori, atunci când un angajat a fost promovat într-o poziție de conducere, datorită experienței sale tehnice, dar nu dispune de expertiza de management pentru a conduce cu adevărat.
Adevărul dureros este că, dacă nu esti competent in obtinerea de rezultate prin abilitățile altor persoane, nu ar trebui să fii un manager.

5. Evitarea
Acest comportament are in centru frica de necunoscut. Fie că este vorba noul lider care simte deposit sau liderul senior, care nu pare ca poate lua decizii dificile, evitarea este o expresie comună. Liderii care operează cu frică, aproape niciodată nu vor reusi sa ia cele mai bune decizii pentru echipa sau organizație. De multe ori evitarea vine din indoieli cu privire la a face modificari de-a lungul drumului. Dar, în mediul de lucru de astăzi, vei rămâne competitiv numai dacă esti suficient de iute pentru a îmbrățișa schimbarea atunci când există o cale mai bună.

http://www.success.com/article/5-negative-traits-of-insecure-leaders

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 18