Cine are cea mai bună rețea la nemți?

Societatea Germană pentru Testare (Stiftung Warentest) determină în prezent care este cea mai bună rețea de telefonie mobilă din Germania. În orașe diferențele sunt relativ reduse, dar în mediul rural una dintre rețele arată mult mai multe spații neacoperite decât celelalte două.

Indiferent cu ce companie încheie un consumator german un contract de servicii de telefonie mobilă, el are în mare parte de ales doar între rețelele celor de la Telekom, Vodafone sau O2. De aceea și pentru clienții unui furnizor low-cost este interesant de știut la care din cele trei există cele mai bune legături la internet și telefon. Stiftung Warentest a determinat aceste informații pentru ediția din iunie a ziarului “Test”. Cercetătorii au parcurs cu sistemul lor de test fix 3700 de kilometri de autostrăzi, șosele sau centre ale orașelor. În afară de asta ei au mai străbătut și 2400 de kilometri de căi ferate, pentru a testa calitatea rețelelor de telefonie mobilă în trenuri.

Rezultatul este fără echivoc: nu doar că Deutsche Telekom a câștigat locul întâi încă o dată pentru al treilea an consecutiv, dar a reușit să majoreze și distanța față de următorul clasat, scriu specialiștii de la Stiftung Warentest. Paginile web și datele se încarcă mai rapid decât în cazul concurenței, videoclipurile pe Youtube rulează mai rapid în rezoluție înaltă, iar rețelele lor oferă o calitate audio mult superioară. Per total specialiștii au acordat 1,9 puncte pentru Telekom, unde 1 este nota cea mai bună.

Cu un punctaj de 2,2 puncte urmează Vodafone care a rămas tot pe poziția a doua, la o distanță relativ similară față de lider ca și în urmă cu doi ani de zile. Conexiunile lor de date și voce au devenit mai bune și mai rapide, Telekom și-a îmbunătățit însă rețeaua. În tren serviciile de telefonie sunt cu toate acestea în rețeaua Vodafone la fel de rapide ca și în Telekom.

http://www.n-tv.de/technik/Wer-hat-das-beste-Mobilfunknetz-article19858024.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 4 =