Cine are copii trăiește mai mult

Copii distrug uneori nervii părinților și programul de somn, în special în primii ani de viață. Dar calitatea de părinte conferă o speranță mai mare de viață, se arată într-un nou studiu: beneficiile sunt mai evidente pentru tată decât pentru mamă.

Sigur, mulți părinți sunt afectați de calitatea somnului din primii ani de viață ai copiilor. Apoi când devin mai măricei sunt neastâmpărați și mănâncă nervii părinților, pentru a ajunge la revoltele și capriciile copilăriei. Să nu mai vorbim despre perioada pubertății… Dar cu toate acestea, calitatea de părinte aduce cu sine o speranță de viață mai mare, se arată într-un studiu recent, în special pentru cei care aleg să devină părinți la vârste înaintate.

Până la vârsta de 60 de ani sporul în speranță de viață pentru cei cu copii este de fix doi ani de zile față de cei care nu au ales să devină părinți. Concluzia aparține oamenilor de știință care au publicat un articol pe această temă în ziarul de specialitate “Journal of Epidemiology & Community Health”. Cu toate acestea, motivele sunt complexe, este posibil să nu fie de vină doar existența copiilor.

Cercetătorii au studiat speranța de viață a femeilor și bărbaților născuți între 1911 și 1925 în Suedia. Eșantionul măsoară 1,4 milioane de persoane. Există diferențe între cei cu copii și cei fără, sau între persoanele căsătorite și celibatari.

Rezultatul studiului se traduce în faptul că persoanele care au avut cel puțin un copil au beneficiat de un risc mai redus de deces, iar sporul s-a observat în special în cazul bărbaților. În cazul persoanelor în vârstă de 60 de ani sporul speranței de viață a fost de doi ani de zile în cazul bărbaților și un an și jumătate în cazul femeilor.

http://www.n-tv.de/wissen/Kinder-zu-haben-verlaengert-das-Leben-article19744521.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

21 + = 22